GTX 1080 7000 TL PC toplama

mustafagelisen

Hectopat
Daha fazla  
7000 Lira bütçem var şimdilik. Bilgisayarı ilerde geliştireceğim için şu anlık bunları düşündüm:

Ekran kartı: MSI GTX 1080 = 2.859 ₺
İşlemci: Intel Core i5 7600 = 1032 ₺
Güç kaynağı = Corsair Vs650 = 385 ₺
Ram: Gskill Ripjaws 8 GB DDR4 = 386 ₺
İşlemci soğutucu: COOLER MASTER LIQUID D12M-A20PW-R1 = 319 ₺
HDD: Seagate BARRACUDA 3,5 1TB = 200 ₺
SSD = Toshiba-OCZ 240GB = 364 ₺
Monitör = ASUS MON,VS247NR,23.6" = 644 ₺
Klavye: Everest Rampage KB-R9 Siyah/Gümüş = 85 ₺
Mouse = Everest SGM-X7 = 38 ₺
Toplam: 6.312₺

Bu işlemcinin ekran kartına dar-boğaz yapacağını biliyorum ancak dediğim gibi uzun süreli bir sistem olacak bir iki sene sonra geliştireceğim. İkinci bir RAM'i de birkaç ay sonra almayı düşünüyorum.

Olabildiğince kısmaya çalıştım ancak hala bir ana kart koyamadım sisteme. Nelerden kısmam neleri artırmam gerekir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her baktığım testte intel i5ler ryzen 5leri rahatça geçiyor. Mouse açısından da kısmaya çalıştığım için everest. Dediğim gibi anakart yok henüz sistemde.

1000 liraya Ryzen 5 1600 alabilirsiniz. 6 çekirdek 16 izleği varken, i5'de 4 çekirdek vardı sanırım. Ryzen'in saf gücü Intele göre çok yüksek ama oyunlar optimize değil. Bunu profesyonel programlarda Ryzen'in fark atmasından anlayabiliyoruz.

7000 liraya daha iyi bir sistem alabilirsiniz. Ben çok fazla sistem toplamıyorum, toplayan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Yani haklısınız ancak ben oyun odaklı toplayacağım için bilgisayarı intel daha çok ilgimi çekti.

Ryzen sistem toplayınız. İntel işlemciler ileriye dönük değil. 1-2 FPS için İntel alınmaz. Sistemi birazdan atacağım.

Bütçenizi 200 TL aşıyor fakat kesinlikle değer. Aşamam derseniz SSD'yi sonradan alabilirsiniz fakat önermiyorum. Sistem:

Birkaç sorum olacak size:
Öncelikle bir adet RAM alıp sonradan ikinciyi alsam bir şey fark eder mi?
Kasayı değiştirmek istesem neye dikkat etmem gerekir?
1,500 ₺'lik monitör biraz fazla değil mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

1. Aynı RAM'den alırsanız bir şey farketmez. Ama bu bütçede 16GB RAM şarttır.
  2. Kasayı beğendiğin herhangi bir modelle değiştirebilirsin. Everest, Frisby, ya da Power Boost alma yeterli.
  3. Sistemde GTX 1080 var. 2K bir monitör şart zaten. Yani fazla değil. Hatta az bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…