Bu işlemcinin ekran kartına dar-boğaz yapacağını biliyorum ancak dediğim gibi uzun süreli bir sistem olacak bir iki sene sonra geliştireceğim. İkinci bir RAM'i de birkaç ay sonra almayı düşünüyorum.
Olabildiğince kısmaya çalıştım ancak hala bir ana kart koyamadım sisteme. Nelerden kısmam neleri artırmam gerekir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Her baktığım testte intel i5ler ryzen 5leri rahatça geçiyor. Mouse açısından da kısmaya çalıştığım için everest. Dediğim gibi anakart yok henüz sistemde.
Her baktığım testte intel i5ler ryzen 5leri rahatça geçiyor. Mouse açısından da kısmaya çalıştığım için everest. Dediğim gibi anakart yok henüz sistemde.
1000 liraya Ryzen 5 1600 alabilirsiniz. 6 çekirdek 16 izleği varken, i5'de 4 çekirdek vardı sanırım. Ryzen'in saf gücü Intele göre çok yüksek ama oyunlar optimize değil. Bunu profesyonel programlarda Ryzen'in fark atmasından anlayabiliyoruz.
7000 liraya daha iyi bir sistem alabilirsiniz. Ben çok fazla sistem toplamıyorum, toplayan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
1000 liraya Ryzen 5 1600 alabilirsiniz. 6 çekirdek 16 izleği varken, i5'de 4 çekirdek vardı sanırım. Ryzen'in saf gücü Intele göre çok yüksek ama oyunlar optimize değil. Bunu profesyonel programlarda Ryzen'in fark atmasından anlayabiliyoruz.
7000 liraya daha iyi bir sistem alabilirsiniz. Ben çok fazla sistem toplamıyorum, toplayan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Birkaç sorum olacak size:
Öncelikle bir adet RAM alıp sonradan ikinciyi alsam bir şey fark eder mi?
Kasayı değiştirmek istesem neye dikkat etmem gerekir?
1,500 ₺'lik monitör biraz fazla değil mi?