GTX 1080 Ani takılmalar ve FPS düşmeleri

GuiKita

Megapat
Yer
Bursa/İnegöl
Daha fazla  
Meslek
Eczane Teknisyeni
Herkese iyi bayramlar, VSync açık veya kapalıyken oyunlarda ani FPS dropları, takılmalar hatta bileşenlerimin güncel ve performanslı olmasına rağmen oyunlarda istenen FPS'i yakalayamıyorum. Bilgisi olan veya düşüncesi olan yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

PC bileşenleri:
  • Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming 7
  • İ7 8700K Tüm Çekirdekler 4.70GHz'e sabit - Cooler Master Hyper 212 - Cooler Master Mastergel Pro termal macun
  • 2x8 2666MHz Kingston Hyperx Ramler (OC ile 2933MHz'de kullanıyorum.)
  • Asus Strix GTX 1080 (OC ile 1902 MHz'de kullanıyorum.)
  • FSP 700 W PSU
  • Samsung 950Pro SSD
  • Toshiba P300 1 TB HDD
Kasamın hava akışı pek iyi değil fakat yine de aşırı ısınma yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sıkıntı var kardeşim. Sistemimde GTX 1070 ekran kartı ve i5 8400 işlemci B360 Gaming plus anakart var fakat dropları CS GO’da bile yaşıyorum. Sıcaklık değerlerim de normal. Neden kaynaklı oluyor bende anlamış değilim tüm parçaları da tek tek değiştirip denemek saçma geliyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Umarım senin sorunun çözülür.

Hangi oyunlarda bu sorunu yaşıyorsunuz? 1080P'de mi oynuyorsunuz?

Oyunlar hangi diske kurulu peki? Eğer HDD ise takılmalar ve droplar normal.
Oyunlar mecburen harici diskte boyutlar malum, eğer cidden bu kadar basitse 1 tb ssd almayı düşüneceğim ek olarak.
Aynı dertten muzdaribiz.

Hacı valla seninde yüzün gülmedi sıfır anakart kusurlu çıktı, PSU gümledi bu problemlerden masrafa girdin yine devam napcaz böyle.
O kadar haklısın ki hocam yaptığım masrafın haddi hesabı kalmadı artık.
Yani gerçekten şu sisteme yakışmayacak bir olay. İnsan bir şey de söyleyemiyor. Umarım kısa sürede sıkıntıyı bulur ve çözersiniz.
Hala daha sorunun neyde olduğunu anlamış değilim. Ne hayallerle almıştım bu sistemi bir de şu yaşadığıma bak.

O kadar haklısın ki hocam yaptığım masrafın haddi hesabı kalmadı artık.

Hala daha sorunun neyde olduğunu anlamış değilim. Ne hayallerle almıştım bu sistemi bir de şu yaşadığıma bak.
Yani ben monitörsüz 3300’e sistem aldım. Hiçbir sorun yok istediğim oyunu oynuyorum. Üzgünüm sizin adınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…