Alienware AW2518H 240 HZ 1 MS monitör aldım. Ekran kartım ise GTX 1080 şimdi problemim kısaca şudur.
240 Hz olarak ayarlıyorum monitörü. Oyuna giriyorum, her şey çok güzel fakat ekran kartım bana 160-170 FPS arası stabil olarak veriyor. (Her şey en düşük ayarlarda) Hatta 140'a düşüyor 240 FPS stabil alamıyorum. Çok nadir 250 FPS'e çıktığı oluyor. Hal böyle olunca aldığım monitör bir işe yaramıyor. MSI Afterburner programıyla test ettim oyunu, GPU kullanımı %25'i çok nadir geçiyor genelde %20 kullanımda ekran kartı resmen yan gelip yatıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Arkadaşlar lütfen yardım edin cidden çok can sıkıcı bir durum olmaya başladı. (Geforce Experience Programında performansı seçip optimizasyon da yaptım değişen bir şey olmadı)
Hocam oyunu düşük ayarda neden oynuyorsunuz anlamadım ? Bütün ayarları sona çekip dener misiniz, ayrıca GTX1080 Full HD için fazla bir kart bu yüzdende tam performans çalışmıyordur. 2K ve 4K çözünürlükte tam verimli çalışacaktır. Ayrıca oynadığınız oyunla da alakalı bir sorun olabilir, yeni çıkan oyunlarda biraz optimizasyon sorunları var. Özellikle PUGB.
Ben de neden ısrarla bütün ayarları 2K ve 4K söylediğinizi anlamıyorum. GTX 1080 1080p diye arattığınızda alınan performansı görürsünüz. Arattırıp bakıp ondan sonra yorum yaparsanız sevinirim.
%20 kullanımda 160 FPS veren kart, %100 kullanımda daha yüksek FPS verir. Ayrıca GTX 1080 2K için gayet güzel performans veren bir kart. 1080p’de tam verim alamazsınız. Bu yüzden ayarları fulleyin.
Sizden tek bir şey isteyeceğim GTX 1080 1920x1080 yazıp oyunları yüzde kaçlık kullanımla kaç FPS oynadıklarına bakın. Millet nasıl yüzde 99 ile oynarken biz aynı değeri alamıyoruz diye soruyoruz. Herkesten aynı cevap çözünürlüğü 2K 4K yapın. Peki aynı ekran kartı ve işlemciyle başkaları nasıl o değerleri elde ediyorlar? Kimsenin buna bir cevabı yok.
Ayarları yükseltin. Hatta açabildiğiniz ne kadar ayar varsa fulleyin ki kart yüksek kullanımlara ulaşsın. Düşük kullanım = düşük performans. İnsanların size 2K önermesinde ki sebep kartın 1080p için güçlü olması. Ki bazı insanlar bunu bildiği halde 1080p ve düşük ayarlarda oynayıp karttan yana sıkıntı olduğunu düşünüyor. Fark ettiyseniz videolarda grafik olarak Ultra tercih ediliyor.
Benim açtığım konuda aynı işlemci aynı ekran kartına sahip kişilerin aynı ayarlar ve aynı çözünürlükte benden daha fazla fps aldığını izledim, arada ki tek fark GPU kullanımıydı. Herkes 2K yada 4K çözünürlüğe geçmemi istedi. Aynı ayarlar ve aynı çözünürlük aynı donanımlara sahip olmama rağmen neden arada fark olduğunu sorduğumda hala ısrarla 2K 4K ya geçmemi istediler. 2K yada 4K ya geçince GPU kullanımı artsa da FPS düşüyor. Aynı ayarlarda neden onun GPU kullanımı yüksek dediğimde yine cevap 2K 4K. Şaka gibi