GTX 1080 İçin 4K G-Sync Monitör Önerisi

snakebite

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. GTX 1080 modeli ekran kartı alacağım için monitörü değiştirmeyi düğünüyorum. Uzun ömürlü bir monitör düşündüğüm için kesenin ağzını açacağım. Kafamda ASUS'un ROG-SWIFT-PG27AQ modeli olan monitör var. Ama kafamı karıştıran bir nokta var. Monitörün 60 Hz yenileme hızı olması. Yani GTX 1080 alacağım için 144Hz'lik bir monitör mü almam gerekiyor yoksa 4k 60Hz monitör işimi görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşa katılıyorum. GTX1080 ile 4K kullanıma açılırsanız o verdiğiniz fiyata aldığınız performans sizi üzebilir. 2K 144Hz ise size yeterli ve GTX1080 oyunlarda Ultra'da 80FPS oynatabilen bir kart. 4K için hala erken. Ama Titan Pascal'ı veya Vega'yı beklerseniz 4K'ya uygun kartlar görebilirsiniz.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynı konu üzerinde dşünüyorum ben de, PG27AQ için bzı sitelerde image quality sinin düşük olduğunu belirtmişler.Eğer böyleyse önermem, ama bizzat test etmediğim için de kesin konuşmak istemiyorum. 4k için Acer Predator XB271HK için olumlu yorumlar var, benimde kafamdaki monitörlerden biri. 2k 144hz vs 4k 60 hz ben de çok kararsızım. 2k'yı alsam 4k içimde kalacakmış gibi geliyor. Test etme şansım olsa keşke.
Acer Predator XB271HKbmiprz 27" 4ms (HDMI+Display) 4K UHD Fiyatı
Asus' top-shelf gaming monitor checks every box except 'value'

Aslında üzülüp üzülmemek size bağlı. Gidip 3000TL'ye ekran kartı alıp bir de yanına kaliteli bir 4K 60Hz monitör aldıktan sonra GTA 5'i MSAA 8X iken 60FPS oynayamamak sizi üzebilir diye 2K önerdim. Benzer bir durumu siteden bir arkadaş yaşamıştı. Eğer 4K kullanmak istiyorsanız 4K 144Hz monitörleri bir araştırın ve IPS olursa çok daha güzel olur. 4K 144Hz bir monitör sizi rahatlıkla 6 yıl güncel tutar. O monitöre göre de Titan Pascal veya Vega'ya bakarak ekran kartı alın. Çünkü Titan'lar aynı neslin XX8X serisinden daha güçlüdürler ve bu 4K'da sevilecek performansa ulaşacağı anlamına gelir.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GTX 1080 ile amacım şuan için 4K oyun oynamak değil. Zaten GTX 1080 2k oyunculuk için yapılmış bir kart. O yüzden ileriye yönelik bir monitör düşünüyorum. 4K bir monitör alıp 3 sene sonra da kullanmak istiyorum. Çünkü 3 sene sonra 4K oyunculuk daha yaygın olacak ve haliyle 4k monitörler de yaygınlaşacak. 2K monitör alıp ileriki yıllarda satmak istemiyorum. Muhtemelen 4k monitör alacağım gibi duruyor.

Almışken 4K 144Hz bakın. Bu arada oyun için IPS panel önermiyorum. Mat paneller tercih edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…