GTX 1080 İçin Anakart ve İşlemci Önerisi

2.200TL bütçe ile yeni işlemci+ram+anakart alman tamamen saçmalık olur kaldı ki elindeki işlemcide hayli güçlü.
Dersen ki elimdeki parçaları satıp bütçemi arttırırım, o zaman bir mantığı olur işin.
X370Chipsetli bir anakart+ en az Ryzen 1700X+ 16GB 3000mhz Ram alabilecek bütçeyi bulduğunda bu işe girişmeyi düşünebilirsin.
Ayrıca sisteminin platformu ve işlemcisini güncellediğinde OYUNLARDA eline neredeyse hiçbirşey geçmeyecek para harcadığın ile kalacaksın, bilgin olsun

1150 pin anakart olmadığı için değiştirmem gerek i7 7700k şuan benim işlemcimden iyimidir peki ?
Tahmini olarak maximum %30 kadar daha iyidir, 2K ve 4K'da oyun oynuyorsan %5 fark ederse öp başına koy

1150 pin anakart olmadığı için değiştirmem gerek i7 7700k şuan benim işlemcimden iyimidir peki ?
Elbette iyidir, ancak öyle aham şaham FPS artacağını sanmıyorum. Bence Ryzen'e yönel, yada işlemcine uygun 2.el bir anakart bul veya işlemcini sat Ryzen al.

Anladım ben işlemci ve anakartı alabilirim aslında oyun için Ryzenimi öneriyorsunuz intel yerine?

Anladım ben işlemci ve anakartı alabilirim aslında oyun için Ryzenimi öneriyorsunuz intel yerine?
Oyun için güçlü işlemciler önermiyorum genel olarak, tabiki GTX1080'e gidip i3 alma fakat hem AMD hem İntel tarafındaki ortalama 1000TL'lik bir işlemci 2K ve 4K çözünürlüklerde GTX1080'i frenlemez.
İşlemci değiştirme kararını şuna göre vermelisin; ''AAA oyunlarda GPU kullanımın %85'ın altına düşüyor mu, oyunlarda takılma yaşıyor musun?'' Cevap evet ise yeni işlemci aramalısın. Elindeki işlemci de GTX1080'i rahatlıkla besleyebilir.
Ben render yapacağım, twich'de canlı yayın yapacağım gibi özel isteklerin varsa pektabii işlemcin de güçlü olmalı fakat salt oyun oynayacaksan sisteminin bu hali ile keyfine bak

Anladım çok teşekkür ederim seni de çok darlamak istemiyorum ama anakartım ASUS H81M-K Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart bu ve kime sorduysam değiştirmem gerektiğini söylüyor işlemcimden yana bi sıkıntım yok ama 1150 pin bi anakart araştırıp bulamadığım için sistemimi değiştirmeye karar vermiştim. Öteki bir düşüncemde artık ddr3 e yeni anakartlar gelmediği için ilerde yaşayacağım bi anakart veya işlemci sorunumda tamamen sistem değiştirecek paramın olmayacak olabilme ihtimali. Son olarak bu anakart yerine ne önerirsiniz var mı aklınızda

Sistemi yeni alacak olsaydın tabii ki bu anakart alınmazdı, fakat olan olmuş. Sistem çalışıyor mu? evet çalışıyor.
4 USB portunun eksik olması seni etkiliyor mu?
Belki 2 tane Sata3 girişi eksiktir, zaten kim 6 tane disk bağlıyor ki?

Anakartım kalitesiz diye bu devirde 3 nesil öncesinin anakartını almak saçmalık, benim eski hazır pc'm de kullanılan en dandik anakart 7 sene götürmüştü sistemi hiçte bir hata vermedi.

Değiştirmen gereken bir parça yok, bu şekilde devam et

Anladım Teşekkür ederim sabırla cevap verdiğin için

Hocam 16 GB RAM ile destekleyebilirsiniz dediğimde DDR4 demedim zaten, değiştirmenize gerek yok anakartı. DDR3 RAM'de alabilirsiniz FPS farkı gözle görülmez. İşlemcinizin halen çok güçlü olduğunu ve değiştirmenize gerek olmadığını, anakartı da değiştirmenize gerek olmayabildiğini sadece RAM'i yükseltirseniz ve yeni bir ekran kartı alırsanız daha iyi olduğunu söylemiştim. İyi forumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…