cagatayhayta
Hectopat
Anakart değiştirmeniz gerekecek:Merhaba, bu yaz yavaş yavaş yeni bir sisteme geçiş yapmak istiyorum önceden yaşadığım birkaç sıkıntıdan kaynaklı sistemim eski performansını vermiyor. Ancak ülke koşulları ve birkaç özel durumdan kaynaklı süper bir durumum yok şu anda sistemimdeki parçaları yavaş yavaş değiştirmek istiyorum. Konuya dönecek olursam 5-6 bin lirayı geçmeyecek fiyatta iyi performanslı bir işlemci arıyorum. Bir andan yazılım yönünde kendimi geliştirmem de sıkıntı yaratmayacak bir yandan da oyun oynarken çok sıkıntı yaşamak istemiyorum. Genele vurursak Valorant oynuyorum, 200FPS+ beklentim var. Ama onun dışında da hikayeli oyunlar bitirdim yeni gelenlerinde de zorlanmayacak bir işlemci arıyorum bu fiyata biraz zor olabilir eğer öyleyse daha yüksek öneri yaparsanız da sevinirim. Daha geç olur ama temin etmeye çalışırım.
- Ekran kartı: EVGA GTX 1080.
- İşlemci: i7 4790K.
- Anakart: ASUS Maximus vl gene.
- PSU: Seasonic X-650 80+Gold.
- Corsair dominator Platinum Blue LED 4×4 16 GB 2133 MHz RAM.
Düzenlediniz sanırım sonradan gördüm açıklamanızı.Anakart değiştirmeniz gerekecek:
Intel i7-10700K Sekiz Çekirdek 3.80 Ghz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i7-10700K Sekiz Çekirdek 3.80 Ghz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i7-10700K Sekiz Çekirdek 3.80 Ghz İşlemci özelliklerini incele, 5.399,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Editledim hocamAnakart uyumsuz.
Hocam çok değerli öneriler yapmışsınız benim için ne yazık ki çok fazla bilgisayar parçalarından anlayan birisi değilim, o yüzden sorum saçmaysa kusuruma bakmayın. Atıyorum bu anakartı aldığım zaman yarın bir gün tekrar üst nesil bir işlemciye geçmek istersem sorun yaratacak mı? Yani tekrar anakart değiştirmem gerekecek mi? Eğer gerekecekse başta doğrudan yeni nesil bir anakart alırsam şimdilik eski nesil bir işlemci alsam da kullanabilecek miyim?Hocam anakart, işlemci ve RAM değişimi öneririm. Şu an kullandığınız soket çok eski, ölü platform. Güncel sistem her zaman iyidir. Bütçenize göre en iyi kombini yapmaya çalıştım.
AMD RYZEN 5 5600 6 Core, 3,50-4.40GHz, 35Mb Cache, 65W, Wraith Stealth FAN, AM4 Soket, BOX (Kutulu) (Grafik Kart YOK, Fan VAR)
AMD RYZEN 5 5600 6 Core, 3,50-4.40GHz, 35Mb Cache, 65W, Wraith Stealth FAN, AM4 Soket, BOX (Kutulu) (Grafik Kart YOK, Fan VAR)www.bizdehesapli.com
GIGABYTE B550 GAMING X V2 rev.1.3, 4xDDR4, 2xM.2, DVI, HDMI, AM4 Soket, Gaming Anakart
GIGABYTE B550 GAMING X V2 rev.1.3, 4xDDR4, 2xM.2, DVI, HDMI, AM4 Soket, Gaming Anakartwww.bizdehesapli.com
Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2E3200C16)
Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2E3200C16) fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Anakarttan kısmak isterseniz;
Gigabyte B450M K AMD B450 Soket AM4 DDR4 3600(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Teşekkürler, peki doğrudan ileriye dönük bir harcama yapıp b650 alırsam 5000 serisi işlemcileri kullanmamda bir sıkıntı yaratır mı?Ryzen 5000 serisinden bütün işlemcileri bu anakartta kullanabilirsiniz. AM5 anakartlar çıktı. 7000 serisine geçmek isterseniz B650 serisi anakarta geçmeniz gerekicek.
Yaratır. 5000 serisi AM4 soket, 7000 serisi AM5, ayrıyeten DDR5 RAM ve ona göre soğutma istiyor. Şu süreçte biraz tuzlu oluyor AM5 sistem. Ama ileriye dönük bir sistem oluyor. Bütçeniz yetiyorsa neden sıfırdan AM5 toplamayasınız.Teşekkürler, peki doğrudan ileriye dönük bir harcama yapıp b650 alırsam 5000 serisi işlemcileri kullanmamda bir sıkıntı yaratır mı?