GTX 1080 ile 1080p Monitör Kullanmak

2600x ile GTX1080, 1080P'de nasıl darboğaz olmuyor acaba?
Darboğaz yapıyor mu bu ikili?
Youtube'daki oyun testleri videolarında GTX 1080 + Ryzen 5 1600x in bile yapabilirim kalbi 1080p'de darboğaz yaptığını görmedim bir sürü video izlememe rağmen. GPU %65 80 arası kullanılırken CPU %40 larda kullanılıyor. Darboğaz dediğiniz 2 3 oyunda oluyorsa bunun bir önemi yok açıkçası.

Son düzenleme:
Anlattığınız şey, işlemci darboğazının olmadığı. Çözünürlük darboğazı yaşanır bu ikiliyle. Her ne kadar işlemci tıkanmasa da, ekran kartını tam kullanamazsınız. Drop vb. sıkıntılar yaşarsınız.

Belleğinizi 8GB bırakıp, ekran kartını GTX1080 almanızı da anlayamadım. Sistem için öneri istemiş miydiniz? Hayır, istediyseniz öneren kişiye laf söyleyeceğim.

1080 almak için 8 GB tuttum RAM'i. 8 GB daha ekleyeceğim önümüzdeki ay.

1080 almak için 8 GB tuttum RAM'i. 8 GB daha ekleyeceğim önümüzdeki ay.
Anladım. Oluşturulan sistemler genelde uzun vadede yükseltilecek şekilde öneriliyor. 1 ay sıkıntı teşkil etmez. Kusura bakmayın.
En kısa zamanda 2K monitör almanızı da tavsiye ederim. Eğer şuan sistemi kullanıyorsanız, ne demek istediğimi deneyimlemiş olmalısınız.

Şuan evimde değilim. 1080p 144 Hz monitör ile kullanacağım inşallah. Şimdilik 75 Hz alacağım.

Kafan rahat olsun en düşük çözünürlükte bile ekran kartına zarar durumu söz konusu olmaz. Sadece kendini tam kullanmamış olur o kadar zararlı bir durum yok.

DSR çözüm değil, görüntüyü çamur yaptıktan sonra nasıl bir zevk almayı düşünüyorsunuz çok merak ediyorum. Güçlü işlemcin varsa 1080p 144 Hz monitörde sorunsuz kullanırsınız. Hakkı mı? Değil. Hakkı 2K'dır. 1080P için güçlü bir model, o kadar para vermişken 2K'nın tadını çıkartmamak saçma olur.

İşlemcin de 1080p de kullanmak için yeterli. R5 1600 bile darboğaz yapmıyor o karta.

Jira bey seneye onu da alacağım. Şimdilik kullanıcam 1080p Vurmayın artık.

Vurmakla alakası yok. Daha sonra bu konulardan insanlar görüp üst seviye kartları düşük çözünürlükte kullanmaya çalışıyorlar. Monitörü önemsemiyorlar. GTX 1080 aldım ama düşük performans alıyorum konularının ardı kesilmiyor...

Sen çok dolu konuşmuşsun aferin. Ben kullanılmaz demiyorum ki, GTX 1080 alıp onu 1080p monitöre muhtaç etmek aptallıktan öte değildir.

+ Bana cevap yazarken ya mesajımı alıntıla ya da adıma etiket at. Sinsice arkadan konuşur gibi yorum yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…