GTX 1080 ile 1440p mi? GTX 1080 Ti ile 4K mı?

E futureproof olacaksa Full HD monitör + GTX 1080 Ti alalım, 10 yıl kullanalım o zaman

Overkill ile arasındaki farkı iyi idrak etmek lazım.
Bence senin 1080 Ti'ın önümüzdeki 5 sene 2K'da 144Hz aynı performansını sağlayabileceğini düşünmen yanlış. Öyle olsa günümüzde herkes 780 Ti 980 Ti kullanırdı. Şu an 2K'da müthiş performans veriyor diye 3 sene sonra da yeni nesil oyunlarda aynı performansı verecek değil ya?
Her oyunun optimizasyonu aynı değil. Her oyunda aynı FPS'i alamaz. 2K 60Hz göze alarak değil 144Hz göze alarak yorumumu yaptım ben. 1080 ile 2K 144Hz de mantıklı değil. Günümüzün ağır grafikli oyunlarından 10 tanesinde solid +140FPS aldığını kanıt göster ben de mesajlarımı tek tek sileyim?

2 yıl önce 4790K 980Ti 144HZ 1080P monitörlü sistem topladığım da zamanın oyunları olarak AC 4 Black Flag, Elder Scroll Skyrim'de tam 144FPS alamasam bile 100 üzerine çıktığım oldu. Şu an son olarak Disnohored 2 oynuyorum tüm ayarlar açık 75-80 arası FPS alıyorum.

Seneye 60 FPS sınırına yaklaşacaktır diye düşünüyorum. Ben bu monitörü o zamanlar düşkün olduğum CS-GO, BF1 türevi yüksek FPS isteyen oyunlara uyumlu olsun diye seçmiştim. Geçen zaman içerisinde oyun zevkim değiştiğinden 144HZ'e hiç ihtiyaç duymadım diyebilirim. Monitörü alacak kişi mutlaka ihtiyaçlarını önceden belirlesin ve ihtiyacına sadık kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…