Merhaba. Geçenlerde ekran kartı aldım GTX 1080.
Ve yeni kasa montajı falan yaptım ama ekrana görüntü gelmiyordu. Sonradan fark ettim sorun mu değil mi bilmiyorum ama ekran kartımda kırmızı bir nokta yanıyor. Bu ne anlama geliyor acaba sorun bununla alakalıysa da ne yapabilirim?
Bu sistemi baştan sıfırdan mı topladınız? Hangi anakart ve işlemciyi kullanıyorsunuz? Kullandığınız anakart, işlemciyi çalıştırabilmek için BIOS güncellemesi gerektiriyor mu?
Bu sistemi baştan sıfırdan mı topladınız? Hangi anakart ve işlemciyi kullanıyorsunuz? Kullandığınız işlemci, anakart BIOS güncellemesi gerektiriyor mu?
Bios pilini çıkartıp takmayı denedim sadece ekran kartım ve psu yeni bir de kasa işlemcim ryzen 5 2600 ekran kartım gtx 1080 anakartım b 450m a pro psu 600 watt
Daha önce Ryzen 5 2600, B450 anakartınız ve RAM'lerinizle bir sıkıntı yaşamadıysanız yeni PSU, ekran kartı ve kasa montajında bir sıkıntı olmuş veya takmayı unuttuğunuz bir kablo var gibi.
Başka ekran kartı takıp denediğinizde de görüntü alamıyorsunuz o zaman GTX 1080 ile alakası yok.
Basit olandan başlayalım, ekran kartı PCI-e kablosunu taktığınızı söylediniz zaten. DisplayPort veya HDMI hangisini kullanıyorsanız bu kabloyu hem ekran kartınıza hem de monitöre düzgün bir şekilde taktınız mı? Elinizde başka bir kablo varsa onunla da denemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca, CPU 4+4 pin soketine de PSU'dan gelen kabloyu takmış mıydınız? Oturduğuna veya doğru kablo olduğuna emin misiniz?
Ayrıca, taktığınız ekran kartını gri, krom renkli slota değil de aşağıdaki PCI-e slotuna takıp dener misiniz?