GTX 1080 OC için stabil ayar tavsiyesi

uAslan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, MSI GTX 1080 Gaming X ekran kartıma Afterburner aracılığıyla OC yapmak istiyorum. Önerebileceğiniz en stabil ayarlar nedir? Ayarları yaptıktan sonra stabil olup olmadığını nasıl ya da hangi program ile ne şekilde kontrol edebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. Anakartım MSI Z370 SLI Plus. İşlemcim i5 8600K (İşlemciyi de OCli kullanıyorum.).

Son düzenleyen: Moderatör:
Karta ve ısılara göre değişir. Stabilite için Furmark, Heaven programlarını kullanabilirsin. Ama o.c başlangıcı için 200+ olarak başla sorun yaşarsan -20 olarak düşür. Sorun yaşamazsan aynı +20 şeklinde arttır. Bu arada power limiti %125'e çekmeyi unutma ama ısıları mutlaka takip et. Başlangıç için voltaj verme

Son düzenleme:
Afterburner içinde OC scanner aracı var onunla uğraşmadan stabil OC yapabilirsin. Kartın fabrika çıkışlı OC’li geliyor sanırım o yüzden frekansları fazla yükseltemeyeceğin için performansta elle tutulur bir artış olmayabilir.

Cevap için teşekkürler ancak power limit o kadar artıramıyorum ben en fazla 104 oluyor neden olabilir?

Dediğim gibi marka ve modele göre değişiyor bu durumlar. MSI Afterburner ile mi kontrol ediyorsunuz.

Evet MSI Afterburner ile kontrol ettim demek ki karttan dolayı yükselmiyor yapacak bir şey yok. Aida64 cinebench ile test yaptığımda donma kapanma gibi sorun yaşamadım ancak oyuna girip biraz oynadığımda direkt oyundan atıp masaüstüne dönme gibi sorun yaşadım.

Sanırım yaptığınız o.c stabil değil en azından her oyun için. Bazı oyunlarda sorun bile yaşamayabilirsiniz.

Sanırım yaptığınız o.c stabil değil en azından her oyun için. Bazı oyunlarda sorun bile yaşamayabilirsiniz.
Evet bende öyle tahmin ettim o yüzden sizlere danışmak istedim ancak galiba deneye deneye böyle yaşadıkça bulabileceğim stabil değerleri mecbur. Oyundan atması voltaj ile alakalı bir sorun olabilir mi peki sizce?

Evet bende öyle tahmin ettim o yüzden sizlere danışmak istedim ancak galiba deneye deneye böyle yaşadıkça bulabileceğim stabil değerleri mecbur. Oyundan atması voltaj ile alakalı bir sorun olabilir mi peki sizce?
Tabi ki, eğer sıcaklıklar normalse +5 şeklinde yükseltebilirsiniz. Ama sıcaklıkları 80c altından tutun.

Tabi ki, eğer sıcaklıklar normalse +5 şeklinde yükseltebilirsiniz. Ama sıcaklıkları 80c altından tutun.
Sıcaklıklarda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum yük altında 60-65 oluyor fanı yüzde 80 lere çektiğimde 55-60 arasına kadar düşüyor. Bu sıcaklıklar iyi değil mi sizcede?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…