GTX 1080 Sistem düşük performans

Burkiiy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemimde ekran kartı olarak GTX 1080, işlemci olarak i7-7700 ve 16 GB RAM var. PUBG adlı oyunda ortalama 110 FPS alıyorum (Min:90 Max:120). Öte yandan bu gün gittiğim bir internet kafede GTX 1060 ve i5 7500 olan bir sistemde oynadım PUBG'yi oyun grafik ayarları vs. hepsi benim bilgisayarımdaki ayarlarla aynıydı fakat o bilgisayarda ortalama 120 FPS ile oynadım bazı yerlerde FPS 144'e sabitlendiği bile oldu kısacası benim bilgisayardan gözle görülür miktarda daha yüksek FPS alıyor. Sistemi kurarken eski sistemimin üzerinde sadece ekran kartı RAM ve işlemciyi değiştirdim ( 1 aylık yeni parçalar) anakart SSD ve HDD sabit kaldı acaba sorun ondan mıdır ? Gerçekten çok sinir bozucu bir durum neredeyse yarı fiyatına toplanabilecek sistem benimkinden daha performanslı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim her türlü bilgiyi paylaşabilirim benden istediğiniz. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki eski sisteminin işletim dosyalarını mı kullanıyorsun. Yani format atmadın mı? Attıysan C'nin yani sistemin kurulu olduğu Diske mi attın?

Mutlaka bir yanlışın var hocam, GTX 1060 taktım kendi sistemime 1 haftadır deneme amaçlı kullanıyorum. İşlemcim İ7 6700 PUBG'de orta-düşük-yüksek ayarları karışık şekilde yapmama rağmen maks FPS 120 falandı. Min 55'lere düştü. Çoğu ayar düşükte bir kaç ayar orta da bir tane de yüksekteydi. O yüzden kesinlikle atladığın bir şey var.

Kesinlikle başka bir etken olmalı. Ben GTX1060 ile i5 6500 kullanıyorum her şey en yüksekte iken (otlar ve gölgeler hariç) anca 60FPS alıyor.

AORUS GeForce® GTX 1060 6G 9Gbps (rev. 1.0) | Graphics Card - GIGABYTE Global şu modeli kullanıyordu internet kafe ve PUBG ayarlarım En üstteki ikili Yüksekte diğer hepsi düşükte idi. Söylediğim FPS leri alıyordum kolayca bende şaşırdım.

Anakartın ne kadar eski?

Anakartım 3-4 yıllık bir anakart modeli H170M-Plus

i7 7700 ve 1080 kullanıyorum, ayarları düşüğe çekmeden 144 alman çok zor.

Biraz başka kullanıcıların bechmarklarını izleyince tamamen sabit 144 FPS değilde ona yakın değerler aldıklarını gördüm. Bir video da bir kullanıcı yer yer uzun süre boyunca 144 üzeri FPS alıyordu.

Peki eski sisteminin işletim dosyalarını mı kullanıyorsun. Yani format atmadın mı? Attıysan C'nin yani sistemin kurulu olduğu Diske mi attın?

Eski sistemin üzerine kurdum bir kere C'ye Windows 10 un o disk sıfırlama olayını yaptım o kadar.

Yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim 1 günlük engel aldığım için geç cevaplayabildim.

1080p olması lazım çözünürlük. Büyüklük olarak ise benimkinden daha büyüktü inch olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…