Arkadaşlar iyi akşamlar. Ben önümüzdeki 1-3 yıl içerisinde parça parça aşağıdaki sistemi toplamak istiyorum ancak merak ettiğim bir kaç soru var;
1. RAM tanesi 16 GB ve 4 x 16 olarak kullanmak istiyorum sorun yaşar mıyım?. 2. Ana kart, işlemci, RAM'ler ve ekran kartı arasında uyuşmazlık sorunu olabilir mi?. 3. PUS bütün donanıma yeterli mi? 4. Kasa ve sıvı soğutma bu donanımlar için yeterlimi?.
Ayrıca ilave ve önerilerinizde bildirirseniz çok sevinirim teşekkürler.
İlk olarak; her ay yeni bir ürün, yeni bir mimari, yeni bir teknoloji ortaya çıkıyor. Bu yüzden 1-3 yıl arası belirli bir sistemi toplamak boşuna. Onun yerine bütçeniz yeterli geldikçe o an en güncel ürün hangisiyse onu alırsınız.
Anakartınız Skylake mimarili 1151 soket işlemciler için oysa işlemciniz LGA2011P-V3 soket ve Broadwell mimarili. Yani o işlemci, o anakarta takılmaz. Anakartı veya işlemciyi değiştirin. Onun dışında sistemde başka uyumsuzluk yok.
Bana göre 16 GB Ram dahi yeterli gelecektir. Ama 4x16 RAM'de takabilirsiniz.
Her halde bu sistemi Mars ve uzay araştırmaları için kullanacaksınız Şaka bir yana Dolar bu durumda iken bu sistemi çok önemli bir neden için alacaksınızdır diye umuyorum.