Aslında tek SSD kullanmak çoğu zaman daha sağlıklı ve efektif, elindekini iade edip 960 EVO da alabilirsin. Hız farkı da var gerçekten. Öyle yaparsan RAID yapmandan daha çok içime siner şahsen.
RAID yapınca IOPS değerlerinde neredeyse hiçbir gelişme olmayacak, ayrıca veri kaybı riski de var. Okuma-yazma hızlarında yükselme yaşayacağı aşikâr fakat bu tek 960 EVO kullanmasının önüne geçecek bir sebep değil. Her türlü 960 EVO daha verimli olur. RAID kullanışlı evet, ancak biraz abartılıyor.
Eğer çok daha iyi bir SSD olsun dersen 960 EVO ile değiştir dostum, depolama olarak artış yaşayayım ve biraz da hızlansın dersen 2. bir 850 EVO ile RAID yap.
Merhaba, elimdeki 850 EVO SSD'imi kuzenime hediye ettim, şuan 960 EVO'nun siparişini veriyorum. Alan artmayacağı için yanında ek olarak da bir adet P300 sipariş ediyorum.
Vaktinde cebimde param yok iken, markasını bile bilmediğim 30 ₺ fiyatı olan bir kulaklık vermişti bana, kulaklığım bozulmuştu. Karşılıksız kalmamalı sanırım. İşlemciyi de siparişe verdim.