GTX 1080 Ti 4.700 TL'ye alınır mı?

Makaleler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : R7 5800X
MB : Msi B550-A Pro AM4 Socket MB
RAM : 4x8 3200Mhz CL15 XPG D41 Tuf alliance
SSD : 1 TB 980 Evo +G1 1TB + 512GB M.2 XPG S20G
PSU : NZXT 650W 80+ Gold
CASE : DLX21
GPU : RTX 3070 TI 8GB GDDR6X EVGA FTW3 Ultra
Keyboard : XPG Summoner Red SW
Mouse : Razer deathadder V2
Headset : Hyper X Cloud II wireless
Monitor : Asus rog strix 320Hz 2k 27"
Meslek
Radyoloji teknikeri
Sizce alınır mı? MSI üst segment kartlarından biri.

Kas gücü ve üst seviye bir model olduğunu düşünürsek evet tercih edilebilir. VRAM artısı olduğu için her ne kadar güncelde 6600 - 3060 gibi kartlar da bu paraya bulunabilse pek sıcak bakamam gibi.

Ancak saf oyun gücü harici kullanım olacaksa - DLSS tipi ve verimlilikten ötürü 3060 gibi kartlara da göz atılabilir.

Sizce alınır mı? MSI üst segment kartlarından biri.

Armor falan değil de MSI Gaming X ise olabilir aslında. Pazarlıkla düz 4500'e bağlanırsa ben zevkine alırdım. RX6600 daha mantıklı olur tabii ama bu tarz eskki kartlar biraz fantezi işi.

Alınmaz, gereksiz güç tüketiyor hemde eski. Onun yerine RX 6600 alabilirsin, ya da bulabiliyorsan XT modelini alabilirsin.

Kas gücü ve üst seviye bir model olduğunu düşünürsek evet tercih edilebilir. VRAM artısı olduğu için her ne kadar güncelde 6600 - 3060 gibi kartlar da bu paraya bulunabilse pek sıcak bakamam gibi.

Ancak saf oyun gücü harici kullanım olacaksa - DLSS tipi ve verimlilikten ötürü 3060 gibi kartlara da göz atılabilir.
En kötü 3060 6k'dan başlıyor malesef. PowerDraw pek umrumda değil. Kartın gelecekteki bir kaç yıl ayak uydurabileceği önemi var.

Yani VRAM'den dolayı üzmez ancak yaşına göre eskiyen teknolojilere sahip yeni nesil bazı oyunları oynatmaz.

Amacınız genel kullanım ise tabii ki alınabilir dediğim gibi kas gücünde halen çok iyi bir konumda.

Sever misiniz bilmem ama AMD istemiyorsanız eğer A750'ye bakabilirsiniz neredeyse hiç kullanılmamış olanları 4-4.5K arasına satılıyor.

Yani VRAM'den dolayı üzmez ancak yaşına göre eskiyen teknolojilere sahip yeni nesil bazı oyunları oynatmaz.

Amacınız genel kullanım ise tabii ki alınabilir dediğim gibi kas gücünde halen çok iyi bir konumda.

Sever misiniz bilmem ama AMD istemiyorsanız eğer A750'ye bakabilirsiniz neredeyse hiç kullanılmamış olanları 4-4.5K arasına satılıyor.
Bu kartı almamın asıl amacı kız arkadaşım için, şahsen AMD'yi çok severim hatta kime göre saçma ama güzel bir kombom da mevcut. Kız arkadaşım genelde 3A story oyunlarını 1080p stok ayarlarda (oyun önerileni) oynuyor gidipte bir ayarı açıp falan oynamaz. Oyun hikayesini çekiyor donmasın kasmasın kafasında. Elektrik konusu da dediğim gibi çok dert ettiğimiz bir mevzu değil. DLSS, FSR Gibi teknolojiler ne kadar bütçesiz insanlar için nimet olsa da benim için oldukça kötü bir şey. Bunun sebebi ben 2k oynuyorsam 1200p oynamak istemediğimdir.
Örnek oyanan oyunlar : God of war, sims, valorant/cs, battlefield serisi, spiderman v.b.

Vermek üzere olduğum fiyat dediğim gibi 4700TL ve upgrade ettiğimiz kart RTX 3050, lanet bir kart.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı