GTX 1080 Ti Alınır mı? (Kasım 2020)

Mimari geliştirme dolayısıyla performans olarak evet daha iyi ama benim de sormak istediğim tam olarak o. Mesela bütçem 2070s'e yetti. Aldım Red Dead Redemption 2'yi girdim grafik ayarlarına bastım 2K ultrayı ama oyun bana; "Hocam iyi güzel kart almışsın. Buradaki bir çok ayarı render edebilecek güçte bir GPU'su var ama senin kartının 8GB belleği 2K çözünürlüğe yetmiyor. Seni 1080p'ye alalım." der mi?

@Jaykover 8GB bellek 2K çözünürlüğünde tam olması gereken konumda, ne çok ne az 2K çözünürlük için 8GB yeterli. 4K için yetersiz diyebilirim, RTX 3070 ve RTX 2080 Ti'ın karşılaştırmalarında 11GB VRAM avantajı zaten 4K'da kendini gösteriyordu.

Keşke 3090 alabilecek bir ekonomimiz olsa hocam. Hard core bir oyuncu da olmadığım için 7 bin 8 bin liralar israf benim için. Tabi bir de 5. nesil bir işlemcim olduğu için darboğaz olmasın diye o kartla beraber sistemi komple upgrade etmem gerek. Bir 8 bin de öyle hesapladım mı oldu 15 bin. E haftada 2-3 RE Remake oynayacağım diye de bu yapılmaz sanki

Alınmaz tabiki. Git 2060 veya 2070 al.
2060 teknoloji olarak daha güçlü olabilir ama hem daha pahalı hem de daha düşük FPS veriyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de bunun gibi benchmark sıralamaları var. Sıralamaya göre 1080Ti hala iyi bir yerde duruyor. Sizin yorumunuz nedir acaba, geçerliliği var mı bu tabloların?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201112-211659_Chrome.jpg
    74,2 KB · Görüntüleme: 86
@Jaykover o tablo sanırım daha farklı işler için bir tablo, yalan diyemem ama oyunla alakası yok gibi bir şey.

Tabloya bakınca RX5700 XT 2070 Super'den daha az performanslı, fakat oyunlarda RX5700 XT önde oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…