Sırf VRAM için almayı mantıklı görmüyorum, RTX 3070 kartının 8GB belleği ile verdiği performans ortada, 1080 Ti'ın abisi 2080 Ti ile aynı performansı gösteriyor.
Hatta saçmalık olarak görüyorum sırf 11GB belleği var diye 1080 Ti almayı.
Bu arada bütçeniz 3000-3500 arasıysa gayet iyi bir tercih fakat paranız 3070'e yetiyorken belleği yüzünden 1080 Ti seçmek aşırı saçma.
Mimari geliştirme dolayısıyla performans olarak evet daha iyi ama benim de sormak istediğim tam olarak o. Mesela bütçem 2070s'e yetti. Aldım Red Dead Redemption 2'yi girdim grafik ayarlarına bastım 2K ultrayı ama oyun bana; "Hocam iyi güzel kart almışsın. Buradaki bir çok ayarı render edebilecek güçte bir GPU'su var ama senin kartının 8GB belleği 2K çözünürlüğe yetmiyor. Seni 1080p'ye alalım." der mi?
@Jaykover 8GB bellek 2K çözünürlüğünde tam olması gereken konumda, ne çok ne az 2K çözünürlük için 8GB yeterli. 4K için yetersiz diyebilirim, RTX 3070 ve RTX 2080 Ti'ın karşılaştırmalarında 11GB VRAM avantajı zaten 4K'da kendini gösteriyordu.
Olay sadece bellek miktarının fazla olmasıyla çözülmeyeceği için aynı zamanda çekirdek hızları, mimarisi gibi detaylar zaten o bellekteki dosyaların ne kadar iyi veya kötü performans ile çalışacağını belirliyor. 1080 Ti'i geçici almak istiyorsanız olabilir ama aldığınız kart'ın ne kadar ömrü olafağına biraz da fiyatı karar veriyor. Mesela RTX 3090 alsanız 2K çözünürlükte 5 sene rahat ederseniz RTX 2070 Super alıp belki 3 sene rahat edersiniz. Ama bu düşündüğünüz Kart'ın ömrü çok uzun olmaz ve bence kârlı bir tercihte olmaz.
Keşke 3090 alabilecek bir ekonomimiz olsa hocam. Hard core bir oyuncu da olmadığım için 7 bin 8 bin liralar israf benim için. Tabi bir de 5. nesil bir işlemcim olduğu için darboğaz olmasın diye o kartla beraber sistemi komple upgrade etmem gerek. Bir 8 bin de öyle hesapladım mı oldu 15 bin. E haftada 2-3 RE Remake oynayacağım diye de bu yapılmaz sanki
İnternetin güçlüyse Geforce Now kullanabilirsin. Ayrıca Nvidia'nın DLSS teknolojisi de var, aynı şekilde AMD de aynı teknolojiyi RX 6800 çıkışıyla verecek deniliyor. Benchmark videolarına bak bence.
@Jaykover 8GB bellek 2K çözünürlüğünde tam olması gereken konumda, ne çok ne az 2K çözünürlük için 8GB yeterli. 4K için yetersiz diyebilirim, RTX 3070 ve RTX 2080 Ti'ın karşılaştırmalarında 11GB VRAM avantajı zaten 4K'da kendini gösteriyordu.
Bir de bunun gibi benchmark sıralamaları var. Sıralamaya göre 1080Ti hala iyi bir yerde duruyor. Sizin yorumunuz nedir acaba, geçerliliği var mı bu tabloların?