GTX 1080 Ti düşük core clock

MertcanKAYKAN

Centipat
Daha fazla  
Zotac GTX 1080 Ti blower Edition ekran kartına sahibim. Geçen ay normal kullanırken bir gün bilgisayarı açtığımda Core clockun 139 MHz de takıldığını gördüm ve GPU chip Power Draw'ın 0 olduğunu gördüm herhangi bir çözüm var mıdır arkadaşlar, ya da yaşayan?

Sistem:
CPU = Ryzen 7 3700X.
GPU= Zotac GTX 1080 Ti blower Edition.
Motherboard= ASUS Prime B450M-A
Power Supply= cooler MasterWatt MWE 750W Gold.
RAM= G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z DDR4 3200MHz CL16 Dual kit.

Dosya Ekleri

• ekran kartı tek.PNG
    ekran kartı tek.PNG
    37,2 KB · Görüntüleme: 48
  • ekran kartı.PNG
    ekran kartı.PNG
    657,1 KB · Görüntüleme: 50
  • hwı.PNG
    hwı.PNG
    40,5 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU da sıkıntı olabilir görüntü gidip geliyor mu?
Görüntü gidip gelmiyor fakat bu durum yaşandığında geçen ay 1 2 gün sonrasında düzelmişti normal 1400 MHz ye çıkıyordu, sonraki gün yine aynı sorun oluyordu pcye restart attığım zaman düzeliyordu.4 gündür 139 MHz de takıldı core clock.
Driver bug'ı bu, GTX 1660 Super kartımda da zaman zaman oluyor. DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar yükleyin. Tabii bendeki sorun tam tersi, boştayken ve %0 yükte yüksek frekansta çalışıyor.
Denedim fakat etkisi olmadı, sizin sorununuz belki 3D ayarlarındaki güç yönetimi modunun uyarlamalı olması gerekiyor yüksek hızda çalışmaması için ondan olabilir.

Denedim fakat etkisi olmadı, sizin sorununuz belki 3D ayarlarındaki güç yönetimi modunun uyarlamalı olması gerekiyor yüksek hızda çalışmaması için ondan olabilir.
Güç yönetimi modunu optimum güç ve uyarlamalı olarak denesem de değişen bir şey olmuyordu, ki Afterburner ile de frekansları değiştiremiyordum. Anlattıklarınız benzer olduğu için belirtmek istedim.

Güç yönetimi modunu optimum güç ve uyarlamalı olarak denesem de değişen bir şey olmuyordu, ki Afterburner ile de frekansları değiştiremiyordum. Anlattıklarınız benzer olduğu için belirtmek istedim.
Bi deneyeyim o zaman ddu ile sonucu yazacağım buraya.
Bi deneyeyim o zaman ddu ile sonucu yazacağım buraya.
Maalesef bir değişiklik olmadı yine.
Ek olarak kartı 2. el aldım 2 yıl kullandıktan sonra bir fırınlama işlemi gerçekleşti görüntü vermiyordu kart.

Son düzenleme:
Görüntü gidip gelmiyor fakat bu durum yaşandığında geçen ay 1 2 gün sonrasında düzelmişti normal 1400 MHz'ye çıkıyordu, sonraki gün yine aynı sorun oluyordu PC'ye restart attığım zaman düzeliyordu. 4 gündür 139 MHz de takıldı Core clock.

Afterburner'den değerleri atar mısın?
Görüntü gidip gelmiyor fakat bu durum yaşandığında geçen ay 1 2 gün sonrasında düzelmişti normal 1400 MHz'ye çıkıyordu, sonraki gün yine aynı sorun oluyordu PC'ye restart attığım zaman düzeliyordu. 4 gündür 139 MHz de takıldı Core clock.

139MHz biraz çok benim ki 113 de.

Afterburner'den değerleri atar mısın?

139MHz biraz çok benim ki 113 de.
Afterburner değerleri fotoğraflarda var stres testinde 139 u geçmiyor kart normalde o kısım 1480 ve civarı olmalı. Yük olmadığında 139 a düşüyor normalde
Normal halide bu şekildeydi arkadaşlar.
sorun fiziksel bir hasarmış arkadaşlar nem kaynaklı sıvı birikmesi olmuş kartta tamir ettirdim şuan bir sorun yok.

Dosya Ekleri

• normal hali.PNG
    normal hali.PNG
    876,5 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı