GTX 1080 Ti F.E vs Gaming X

Hangisi ucuzsa onu al ama Gaming X'in daha sessiz çalışacağını unutma 2side ısınma sorunu ve performans sorunu yaşatmaz.

Nasıl ısınma sorunu yaşatmaz? F.E. izlediğim tüm videolarda 85 derece de çaşışıyordu. Gaming X daha izleme fırsatım olmadı ama kesinlikle 20 derece aşağıda çalışacağından eminim.

3500TL seviyesine çıkıyorsan zaten özel soğutmalı model alınmalı bence.

Ben ısınma sorunu yaşamıyordum eski kasa fanlarımla max 79 şuanki AF120'lerle 73-72 derece oluyor ama benimki GTX980 ve 1000 serisinin soğutmasının daha iyi olduğunu varsayıyorum.

Yani parası varsa elbet MSİ, EVGA alsın ama referansda üzmez diyorum.

@Barış Tolon Referans tasarımlar olarak Nvidia'da AMD gibi kötüdür, daha iyi değildir. Nvidia FE modelleri de yük altında 87-90 derece civarlarına yaklaşıyor, AMD referans tasarım modelleri de böyledir.

@Barış Tolon Referans tasarımlar olarak Nvidia'da AMD gibi kötüdür, daha iyi değildir. Nvidia FE modelleri de yük altında 87-90 derece civarlarına yaklaşıyor, AMD referans tasarım modelleri de böyledir.
Technopat'ın yaptığı 1080 TI kartının testlerinde o kadar ısınmadığını gördüğüm için aslında böyle bir yorum yaptım. 1080 TI F.E. modeli fan hızı %50 iken 83-84 derece sıcaklığa sahip. Yani Technopat'ın yaptığı testte böyle sonuç vermişti.

Neden alınmasın? Ben kullanıyorum, %40-42 fan hızıyla 72-73 derecede çalışıyor, 200-300 fazla verseydim 65 derecede çalışsaydı daha mı yüksek FPS alacaktım?
Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, her GTX 1080 F.E, bu kadar soğuk çalışmıyor, bu durum biraz da tüketicinin şansına kalmış. Daha yüksek FPS almayabilirsin ama sistemin ileriye dönük olması ve kartın sağlığı açısından özel soğutmalı modelleri tercih edilmeli.

@Barış Tolon Anladım, referans kartlar her iki markada da soğutma olarak özel soğutmalı modellere göre oldukça başarısız. AMD'nin referans tasarım sıvı soğutmalı kartları ise soğutma olarak muazzam, bu çıkan sıvı soğutma modellerinin yerine özel soğutmalı modellerde çıkmadı. Bu dediğim modeller ise Radeon Pro Duo, R9 295X2 ve Fury X modelleriydi. Nvidia'nın referans tasarımlarından daha su soğutmalı olan model hiç duymadım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…