GTX 1080 Ti Founders Edition Overclock

facedekiadam

Hectopat
Daha fazla  
MSI GTX 1080 Ti Founders Edition ekran kartıma overclock yapmak istiyorum.
Bunun için MSI Afterburner kullanıyorum. Şu anki ayarlarım:
  • Core Clock: 150
  • Memory Clock: 200
  • Power Target : %105
  • Tempature Target: 84 derece
Ayarlarım iyi mi ? Değilse hangi ayarlarda denemeliyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tipik olacak ama: OC yapmamalısın. Neden mi? 1080 Ti zaten canavar gibi çalışan bir kart. 1080 ve Ti modellerinde FE tek fan blower tipi olduğundan 80 dereceye çok rahat çıkabiliyor ve 85-90'ı da OC yaptığında kolaylıkla görebilir eminim. Ne sebeple OC yapıyorsun ki? En az 3x fan ve 2 pin girişin olsa +220W garantin olsa rahat OC yapabilirdin ama demek istediğim ekran kartı sürekli 90'a kadar kolaylıkla vurur ve ömrüne yazık. Sürekli 85-90'da çalışırsa kaç sene gider sanıyorsun ki bu kart?

Ancak overclock yapmadığım zamanlarda da sıcaklık 85-87 lerde geziyor

Ancak overclock yapmadığım zamanlarda da sıcaklık 85-87 lerde geziyor
Hahahaha overclock yapınca 80'lere mi düşecek Yerinde olsam undervolt yapardım, ekran kartının üstüne x2 fan koy 10cm'lik ve kasa içi hava akımını ferah tutmaya çalış. Bu sıcaklıklarda gezinirken ekran kartının ömrü çok hızlı biter ve 90'a vurmaya başladığı zamanlarda sürekli kapanır artık. Testlerde gördüğünüz max 82C 1080Ti FE ile sizinki aynı olmuyor kasa içi fan sayıları hava akımları oda sıcaklıkları testlerden tamamen farklı olur hep. Ekstra 5-10 derece oynayabilir, senin sorunun da büyük ihtimal ilk girdiğinde yine max 80-82 arası gelip gider ama uzun süre sonra ekran kartı sürekli hava üfleyerek kasanın içini ısıttığından sıcak havayı dışarı atamaz bu sayede de 87lere doğru yol alır 90 bile görür ilerde. Soğutmanı düzelt, max 65-70 derecelerde olsaydı rahatlıkla OC yapabilirdin ama şuan OC yapman pek akıllıca değil, hele ki +3000 TL verdiğin kartın ömrünü bir anda bitirmeye çalışarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…