GTX 1080 Ti oyunlarda GPU kaynaklı çökme sorunu

Atilla HIZAL

Decapat
Arkadaşlar oyun oynarken birden arıza çıkıyor ve resimlerdeki hataları alıyorum. Ne yaptıysam olmadı.

Asus ROG Crosshair VII Hero (Wi-Fi) AMD X470
AMD Ryzen 2700X
Asus ROG Strix 1080 Ti
Corsair Vengeance RGB PRO 2x16 GB 3200 MHz
Samsung 970 EVO Plus 500 GB
Corsair HX1200 80+ Platinum

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer oyunlarınız orijinal değilse bu hatalar ile karşılaşmanız çok normal. Ve korsan oyuna bu forumda destek verilmiyor.
NVIDIA denetim masasında ya da GeForce Experience arayüzlerinde kartınızı görüyorsanız bir problem olamaz, yani donanımsal ya da sürücü bazlı yazılımsal bir sorun olamaz sadece oyun kaynaklı bir sorun olabilir.
Not: Sürücüleri tekrar kurmayı deneyin, aynı sorun devam ederse kesinlikle oyunlarda bir sorun var demektir.
Not 2: Devil May Cry 5 orijinal olsa ya "Capcom" ya da "Steam" klasörüne kurulu olmak zorundaydı. En azından dosya uzantısında Capcom ifadesi 1 noktada geçerdi.

Yav Allah için, Destiny 2'yi korsan oynama ihtimali var mı önce bi' oynadığı oyuna bakın ya. Hadi diyelim Devil May Cry 5 korsandı onda bu nedenle sorun oluştu, Destiny 2'nin korsanı bile yok adam yaşıyor işte bu sorunu daha ne korsan mı değil mi diye irdeliyorsunuz. Adamın oynadığı oyunun ne olduğunu bilmeden neyin desteğini vermeye çalışıyorsunuz anlamıyorum.

Adam "Devil May Cry 5 açılmıyor" yazmamış başlığa, derdi, tasası tek bir oyunun açılmaması değil. Adamın derdi orijinal veya değil oyunlarda başlıkta da belirtildiği üzere "GTX1080 Ti ekran kartından kaynaklı çökme yaşanması." Korsan DmC 5 açılmıyor değil bak konu, ekran kartının çökme yaşatması konu. Konuyu saptırıyorsunuz, biri korsansa bile diğeri değil belli ki, destek istediği konu korsan oyun değil, parasını takır takır verip aldığı GTX1080 Ti ekran kartı. Belki bu sorunu bir oyun bile değil, benchmark testlerine soksa bile yaşayacak bu arkadaş konu oyun değil, konu ekran kartının böyle bir problem yaşatması.

Son düzenleme:
Öncelikle kendinize düzgün bir üslup edinin/edinmeye çalışın.
Daha sonra konu için gerekli yönergeleri söyledim sürücülerde hata olup olmaması ve benzeri mesajları düzgün okuyun.
Ve eğer ki "konuyu siz düzgün anladıysanız", sözde "bizim anlamadığımız kısımları" bize anlatmaya çalışarak değil de arkadaşımızın "takır takır parasını ödeyip aldığı GTX 1080TI" oyunlardaki problemini çözmek için bir şeyler yazın.
Ardın direkt olarak mesaj kime yazıldıysa alıntı yapın ya "@" işareti koyup mahlasını yazın ki nereye ithamda bulunduğunuz anlaşılsın.
Not: Konu sahibi arkadaştan cevap beklenmekte.

Ekran kartının sıcaklıgı nedir? Isınan GPU oyunlarda sorun cıkarabilir. Baska anakartta deneyin, güncel sürücüleri yükleyin, 10 tane oyun deneyin. Monitör nedir? Çözünürlügünüz ne? Hangi ayarda oynuyorsunuz ve ekran kartı sıfır mı, ikinci el mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Hasan Gürlek @Xample-47 @Fatalis @Silinen üye öncelikle hepinize teşekkür ederim.Sitede yeniyim ve yazım kurallarıyla alakalı süre kısıtlaması aldığım için anca cevap yazabildim.Pc'yi arkadaşım daha yeni topladı ve Devil My Cry 5 i denemek için kurmuş Destiny 2 orjinal öbür orjinal oyunlarımı oynama fırsatım olmadı birgün kullandım ve şehir dışına çıkmam gerekti.Geforce Experience arayüzünde kartı görüyor driver kaldırıp tekrar yüklemiştim ama değişmemişti.Ekran kartının sıcaklığını ölçmedim ilk işim onuda ölçmek olacak.Monitör 27" 1ms 144 Hz freesync oyunların kendi ayarladığı otomatik ayanlarda oynuyorum yani kendim ekstra ayar yapmıyorum çoğu özellik ultra oluyor.Sistemde sadece ekran kartı ikinci el ama onuda çok yakın arkadaşımdan aldım yani sıkıntısı olmadığını biliyorum.Ekstra başka oyunlarda deneyeceğim ve sıcaklık değerlerini sizlere paylaşacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…