GTX 1080 Ti ve MSI B250M Sistemde Darboğaz Olur Mu?

Tansel

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1080 Ti ekran kartı ile MSI B250M Bazooka anakartı darboğaz yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart-Ekran kartı darboğazı diye bir şey yok. PCI Express x16 standardından bahsediyorsan her iki kart x16 3.0 hızında çalışacaktır. BUS hızından bahsediyorsan kuzey köprüsü Skylake ve Kaby Lake işlemcilerinin içindedir ve işlemcin ekran kartını kontrol eder. Anakart-ekran katı darboğazı söz konusu değil. Senin dikkat etmen gereken husus mümkün olduğunca sağlam bir işlemci tercih etmen yönünde olacaktır.

1080ti ekran kartı için size 7700k işlemci ve z270 çipsetli bir anakart öneriyorum..

Peki insanlar neden kaliteli anakartları tercih ediyorlar ?

Peki insanlar neden kaliteli anakartları tercih ediyorlar ?
Ekran kartı için anakart tercih etmek doğru değildir. SLI yada CF yapacaksanız o zaman tercih etmek doğru olur. İşlemci, RAM ve depolama aygıtları için anakart tercih edilebilir. Mesela çarpan kilidi açık bir işlemciniz varsa faz gücü yüksek bir anakart almanız gerekiyor. Ama H110M chipsetli bir anakart ile Z270 chipsetli bir anakartın vereceği x16 ekran kartı performansının 1 gram farkı yok, ikiside birebir aynı. Bu sebeple daha iyi bir ekran kartı deneyimi için daha iyi bir anakart tercih etmek son kullanıcıyı yanıltır. Anakartın x16 3.0 destekli olması yeterlidir. Ama olay işlemci, RAM ve depolamaya gelirse işler değişir.

Bilmiyordum açıkçası. Teşekkürler. Pahalıya kaçmaya gerek yok o zaman.

Aynen öyle Ama arkadaş 1080 Ti gibi güçlü bir kart alacağı için çarpan kilidi açık bir işlemci ve Z serisi bir anakart almak zorunda.
i7700K ve X270 Chipsetli bir anakart değil mi? Peki i7 6700K ve Z170 Chipsetli bir sistem olmuş olsa misal?

7700K ve Z270 en ideali olacaktır. 6700K ve Z170 sistemde olur arada sadece işlemci gücü farkı olur o farkta %10'a tekabül ediyor.
Anladım. Çok çok teşekkürler bilgili birini gördükçe sorasım geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…