GTX 1080 ve İ5 6600K darboğaz yapar mı ?

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
i5 6600k işlemci aldım ikinci el uygun fiyata ama almadan önce darboğaz konusu aklımın ucundan bile geçmemişti ve işlemciyi aldıktan sonra nedense bir anda kafama düştü. Bu işlemci bu ekran kartı ile dar boğaz yapar mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1080'den tam verim alabilmeniz için en az 1440p'de kullanmanız gerekiyor. 2560x1440 çözünürlükte oynarken pek darboğaz olacağını zannetmem. Olsa bile çok ufak olur onuda eğer Z serisi anakartınız varsa işlemciye biraz Overclock yaparak ortadan kaldırabilirsiniz.

1080P kesin darboğaz 2K için aynı şeyi söyleyemem ama yapacağını zannetmiyorum.
Z serisi anakart al ikinci elde ucuz bulursun.

Arkadaslar 980 ti ile bir deneme yaptım Assassin Creed origins oyunun da 1080p de işlemci full %100 de gezdi bu dar boğaz mi demek oluyor monitörum 1080p bir minotor

İşlemci %100 kullanılırken ekran kartıda %98-100 civarı kullanılıyorsa darboğaz pek yoktur. Ayrıca AC Origins çok fazla işlemci kullanan bir oyun, her oyunda işlemci kullanımı bu kadar yüksek olmayacaktır.

Rainbow Six de denedim hocam oda işlemci %100 de ayrıca oyunu nvidia dan 2k ya aldım gene %100 de oluyor

Ekran görüntülerini atabilir misiniz oyun içindeyken.
Maalesef suan ekran kartını kasadan soktum hocam ama 1080 taktiğim zaman gene aynı olursa sizinle bunu resimli şekilde paylaşmak isterim Teşekkürler yardımlarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…