GTX 1080 ve R5 2600 darboğaz yapar mı?

Mehme Kağan

Hectopat
GTX 1080 var ancak en fazla 2800 TL ile ya da maksimum 3000 TL ile ekran kartsız sistem önerir misiniz? İçinde R5 2600 olsa darboğaz çok yaşar mıyım çok rahatsız eder mi? Monitörüm 144Hz 1080p sağolun şimdiden.

Böyle bir sistem düşünebilirsiniz. Darboğaz sorunu olmayacaktır, oyunları Ultra ve ya En yüsek ayarlarda oynarsanız :)

Ayarları yükseltmek Darboğazı gözle görülür derece azaltır :)
Bunu bilmeyen çok az insan kalmıştır zaten. Ben 1080P için söylüyorum ultra ayarlarda bile bazı oyunlarda yapar ama %80 altına pek düşmez diye düşünüyorum GPU kullanımı. 9600K ya da R7 2700 daha iyi besler ama bütçe kısıtlı ise 8400 ya da R5 2600 alınabilir.

Bunu bilmeyen çok az insan kalmıştır zaten.
Bazı insanlar inat yapıyor belki hatırlamışsındır hocam :) Hani şu işlemci en üst düzey olsun ekran kartının önemi yokçular :D

Bazı insanlar inat yapıyor belki hatırlamışsındır hocam :) Hani şu işlemci en üst düzey olsun ekran kartının önemi yokçular :D
O işte en büyük hata zaten :) Bütçe kısıtlı ise ben işlemciden kısarım ama karttan kısmam. Mesela R5 2600 +1080 zaman zaman darboğaz yapsa da R5 2600X +1070 TI sistemi ortalama FPS'de geçiyor.

O işte en büyük hata zaten :) Bütçe kısıtlı ise ben işlemciden kısarım ama karttan kısmam. Mesela R5 2600 +1080 zaman zaman darboğaz yapsa da R5 2600X +1070 TI sistemi ortalama FPS'de geçiyor.
Aynen hocam ama genelde sistemin RAM'leri de büyük etken oluyor, Çift kanal 3000Mhz+ RAM'ler muazzam FPS artışına sebep oluyor :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı