GTX 1080 vs RTX 2080 Ti

Yer
DE
Selamlar, eminim konu başlığını görünce bu da sorumu tabii ki RTX dediğinizi duyar gibiyim, ben de ilk başta sizin gibi düşündüm ama ne yapsam bilemedim dedim ki en iyisi sosyalde insanlara sorayım. Elimde GTX 1080 Founders Edition ve RTX 2080 Ti ekran kartı var RTX kart bugün elime ulaştı bu zamana kadar GTX 1080 kullanıyordum, RTX eski sahibi çok gürültülü çalıştığı için yeni bir kart satın almış 2080 Ti da boşta olduğu için bana hediye etti ben de aldım eve geldim heyecanlı bir şekilde taktım kartı hemen açtım test etmek için bir oyun DLSS ayarlarını falan açtım, oyunu başlattım başlatmaz olaydım arkadaş fanlar öyle gürültülü çalışıyor ki insanın oyunu kapatası geliyor sesten GTX 1080 mis gibi Ultra ayarlarda da bana mısın demiyordu sessiz sessiz çalışıyordu ne güzel mis gibi, yakın zamanda yayınlara başlamak istiyorum NVIDIA brodcast programıyla gelen gürültü engelleme ve yankı engelleme özelliklerini kullanmak istiyorum ek olarak Ray Tracing ve DLSS özelliklerini de test etmek istiyorum ama bu kartın gürültüsü adamı deli ediyor, kısaca Ray Tracing, DLSS ve NVIDIA brodcast kullanabileceğim ama çok gürültülü fanlara sahip RTX 2080 Ti mı? Yoksa sessiz, serin istediğim ayarlarda taş gibi çalışan GTX 1080 mı? Kullanmalıyım karar veremedim sizce ne yapmalıyım? Biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlar, eminim konu başlığını görünce bu da sorumu tabii ki RTX dediğinizi duyar gibiyim, ben de ilk başta sizin gibi düşündüm ama ne yapsam bilemedim dedim ki en iyisi sosyalde insanlara sorayım. Elimde GTX 1080 Founders Edition ve RTX 2080 Ti ekran kartı var RTX kart bugün elime ulaştı bu zamana kadar GTX 1080 kullanıyordum, RTX eski sahibi çok gürültülü çalıştığı için yeni bir kart satın almış 2080 Ti da boşta olduğu için bana hediye etti ben de aldım eve geldim heyecanlı bir şekilde taktım kartı hemen açtım test etmek için bir oyun DLSS ayarlarını falan açtım, oyunu başlattım başlatmaz olaydım arkadaş fanlar öyle gürültülü çalışıyor ki insanın oyunu kapatası geliyor sesten GTX 1080 mis gibi Ultra ayarlarda da bana mısın demiyordu sessiz sessiz çalışıyordu ne güzel mis gibi, yakın zamanda yayınlara başlamak istiyorum NVIDIA brodcast programıyla gelen gürültü engelleme ve yankı engelleme özelliklerini kullanmak istiyorum ek olarak Ray Tracing ve DLSS özelliklerini de test etmek istiyorum ama bu kartın gürültüsü adamı deli ediyor, kısaca Ray Tracing, DLSS ve NVIDIA brodcast kullanabileceğim ama çok gürültülü fanlara sahip RTX 2080 Ti mı? Yoksa sessiz, serin istediğim ayarlarda taş gibi çalışan GTX 1080 mı? Kullanmalıyım karar veremedim sizce ne yapmalıyım? Biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
İkinci elde sat hangi modeli kullanmamak istiyorsan. 3070'e geçiş yap.

Soğutucu bloğu söküp haricen fan alıp onları ekran kartının radyatörüne monte edebilirsiniz. Bu işleme deshroud deniyor. Gpu deshroud diye aratın bir sürü kaynak bulursunuz, eminim elinizdeki 2080 Ti için de vardır.

2080 TI'ın RTX performansı iyi değil, Ray tracing sadece işkence o kartta, ilk çıktığı zaman bende senin gibi 1080 TI sistemden direkt 2080 TI sisteme geçmiştim, o zaman aradaki fiyat farkına göre performans artışı falanda çok kötüydü.

Ancak sonuçta elinde bedava bir 2080 TI var her türlü 1080'den daha iyi bir kart, ses problemi bana sanki ısıdan kaynaklı gibi geliyor, yukarıda arkadaşların anlattıklarını yaparak kullanmayı deneyebilirsin, en olmadı zaten 1080 kartın var.

Manuel fan eğrisi yaparsanız muhtemelen ses sorunu ortadan kalkar. Sıcaklıkları da manual ayar yaptıktan sonra kontrol edin. Evga 3090 var bende o da fan eğrisi yapmayınca fanlarını %75'e çekip sesli çalışıyor.

2080Ti hangi model? Sıcaklıkları kaç derece oluyor oyunda?

Eğer aşırı ısınıyorsa termal macun yenileyerek vs deneyebilirsiniz faydası olur. Eğer sıcaklık çok düşükse belki fan ayarları sonda çalışıyordur, onları ayarlayıp biraz daha yüksek sıcaklıkta daha sessiz çalışması sağlanabilir.

Hediye muhabbetini anlamadım ama güç ve performans olarak devasa fark var. Şöyle söyleyeyim 2x1080 gücünde sayılır 2080 Ti modeli. Fan sesi fiziksel ise çözümleri çok yazılımsal ise yine manuel fan ayarı ile kullanılabilir. Belki macun yenileme zamanı gelmiştir.

Eski sahibi çok uzun zamandır fanların sesli çalıştığını söyledi sırf fan sesi yüzünden yeni kart aldı, manuel fan ayarı yapınca kartın ısındığına da belirtti, test ettiğim oyunda Ultra + DLSS açık şekilde 70 dereceyi geçmedi yani kart çok ısınmıyor ama fanlar çok sesli çalışıyor.

Soğutucu bloğu söküp haricen fan alıp onları ekran kartının radyatörüne monte edebilirsiniz. Bu işleme deshroud deniyor. GPU deshroud diye aratın bir sürü kaynak bulursunuz, eminim elinizdeki 2080 Ti için de vardır.

Bunu öğrendiğim iyi oldu muhakkak bakacağım teşekkürler.

2080 Ti'ın RTX performansı iyi değil, Ray Tracing sadece işkence o kartta, ilk çıktığı zaman bende senin gibi 1080 Ti sistemden direkt 2080 Ti sisteme geçmiştim, o zaman aradaki fiyat farkına göre performans artışı falanda çok kötüydü.

Ancak sonuçta elinde bedava bir 2080 Ti var her türlü 1080'den daha iyi bir kart, ses problemi bana sanki ısıdan kaynaklı gibi geliyor, yukarıda arkadaşların anlattıklarını yaparak kullanmayı deneyebilirsin, en olmadı zaten 1080 kartın var.

Vallahi hiç anlamadım neden, test etmek için açtığım oyunda Ultra + DLSS açık şekilde test ettim sıcaklık 70 dereceyi geçmedi ama fanlar yokuş çıkan 1.0 motor araba gibi sesli çalışıyor.(garip bir betimleme oldu 😄.).

Manuel fan eğrisi yaparsanız muhtemelen ses sorunu ortadan kalkar. Sıcaklıkları da manual ayar yaptıktan sonra kontrol edin. EVGA 3090 var bende o da fan eğrisi yapmayınca fanlarını %75'e çekip sesli çalışıyor.

Eski sahibi manuel fan ayarı yapınca ısınacağını söyledi ama bir deneyeyim bakalım.

2080 Ti hangi model? Sıcaklıkları kaç derece oluyor oyunda?

Eğer aşırı ısınıyorsa termal macun yenileyerek vs deneyebilirsiniz faydası olur. Eğer sıcaklık çok düşükse belki fan ayarları sonda çalışıyordur, onları ayarlayıp biraz daha yüksek sıcaklıkta daha sessiz çalışması sağlanabilir.

Modeline bakmam lazım, 70 dereceyi geçmedi benim test ettiğim oyunda. Termal macun yenilmesinin geldiğini düşünmüyorum, dediğiniz gibi fan ayarı olabilir ona bir bakayım.

Karta performans kaybettirmeden u. V yaparak sıcaklıkları düşürürsün fanıda otomatikten çıkarıp elle ayarlarsın. Aşırı ses çıkarması kartın genel temizlik ihtiyacı olduğu içindir.

Manuel fan ayarına bakayım, aslında kart temiz duruyor ama olmazsa tekrar bir temizlerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı