Normal değerler alıyorsun. Ryzen işlemciler çift kanal (2 adet) RAM ile daha performanslı çalışırlar. Hem 1600 çok güçlü bir işlemci değil hem de tek kanal RAM ile kullanıyorsun.
Normal değerler alıyorsun. Ryzen işlemciler çift kanal (2 adet) RAM ile daha performanslı çalışırlar. Hem 1600 çok güçlü bir işlemci değil hem de tek kanal RAM ile kullanıyorsun.
Yani bana önerin nedir bunu söyler misin o önerdiklerini yapsam bir de kaç FPS alırım bir de ekran kartımda bir sıkıntı yok değil mi oynadıgım Valorant oyunu işlemciye daha çok önem veriyor galiba dogru mudur?
Yani bana önerin nedir bunu söyler misin o önerdiklerini yapsam bir de kaç FPS alırım bir de ekran kartımda bir sıkıntı yok değil mi oynadıgım Valorant oyunu işlemciye daha çok önem veriyor galiba dogru mudur?
Doğrudur, ekran kartında bir sıkıntı yok o işlemciden geleni aktarıyor. RAM'leri iki adet yapmanı öneriyorum aynısından bir adet daha al. Bir de Görev Yöneticisi'ne girip şurada kaç Mhz yazıyor söylersen sevinirim.
Doğrudur, ekran kartında bir sıkıntı yok o işlemciden geleni aktarıyor. RAM'leri iki adet yapmanı öneriyorum aynısından bir adet daha al. Bir de Görev Yöneticisi'ne girip şurada kaç MHz yazıyor söylersen sevinirim.
2666 MHz yazıyor ama RAM kutusuna baktım orada 3200 yazıyor hocam bir de bir arkadaş diyor ki test yaparken işlemçinin hızını düşürmüş olabilirler diyor format at PC kendine gelsin diyorlar ne diyosun.
2666 MHz yazıyor ama RAM kutusuna baktım orada 3200 yazıyor hocam bir de bir arkadaş diyor ki test yaparken işlemçinin hızını düşürmüş olabilirler diyor format at PC kendine gelsin diyorlar ne diyorsun.
İşlemci hızı format ile düzelecek bir olay değildir, o BIOS'tan yapılır. Anakartının kaç Mhz desteklediği önemli eğer 2933 ise o hıza BIOS'tan çekilebilir. RAM takviyesi yapana kadar seni idare edecektir.