GTX 1650 ekran kartlı sisteme FPS oyunları için AM4 işlemci önerisi

umutcnozknn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, güncel olarak kullandığım bilgisayarımda CS vb. rekabetçi oyunlar oynuyorum ve bu oyunlar daha çok işlemci ağırlıklı olduğu için FPS düşmeleri çok fazla olmaya başladı. Mesela ortalama 180-200 FPS aldığım oyunda kalabalık alanlarda 100 FPS altını görebiliyorum ve anlık droplar girmeye başladı. Altta belirttiğim sisteme uygun olacak şekilde alabileceğim ve en mantıklı olacak işlemci sizce nedir?
  • Anakart: Gigabyte GA-A320M-S2H
  • Ekran kartı: Gigabyte GTX 1650.
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 3100.
  • PSU: FSP 500-60AHBC
Bunun yanı sıra önerebileceğiniz kule tipi soğutucu önerilerinize de açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 5600, butce daha az ise 5500.

Anakart ile uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Arkadaşın dediği gibi 5600 öneririm ama 5500'de yeterince gidecektir 1650 ile.

Teşekkür ederim arada ki fiyat farkına değecek bir iyileştirme olacak sanırım 5600.

Sizin kararınız ancak 5500, GTX 1650'yi yeterince besler ben sizin yerinizde olsam o kadar 2K fark vermezdim.Ama sizin kararınız.

Benim de sistemin benzer 5500 ve 5600 arasında kararsızım ama değer mi, fiyat farkı fazla?

Teşekkür ederim arada ki fiyat farkına değecek bir iyileştirme olacak sanırım 5600.
Benim de sistemin benzer 5500 ve 5600 arasında kararsızım ama değer mi, fiyat farkı fazla?
Eger para varsa almisken 5600 alinmali bence, ileride daha guclu bir ekran karti vs. alma firsatiniz olursa islemciye de para baymak zorunda kalmazsiniz tekrardan. RTX 5060 ekran kartim var 5600 ile canavar gibi calisiyor ornegin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…