GTX 1650 FH4'te %30 kullanılıyor

berlinetta3641

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi bayramlar dilerim.

Benim sistemim 8 GB RAM, 1650 GTX. i5 9300H, 480 SSD'den oluşuyor.

FH4 oyununda FPS'i 20'ye ayarlarınca GPU kullanımı yüzde 90-100 civarı yani olması gereken civardayken, 60'a ayarlarınca GPU kullanımı yüzde 20-30'a düşüyor…

Bunun nedeni nedir? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

FPS sınırı kapalıyken kullanım değerleri neler?

Öncelikle FPS sınırını kaldırın ve grafik ayarlarınız düşükse yükseltmeyi deneyin. Bu sayede yük, ekran kartına binecektir.

60FPS vermek için %20 kullanılması gerektiği için olabilir mi acaba? Sınır yokken normal çalışıyorsa problem yoktur. Oyunlarda FPS sınırlandırması yapmanın nedenlerinden biri de budur zaten, ekran kartını daha az yüke sokmak. Çeşitli nedenlerden dolayı olabilir, mesela soğutma çalışmıyordur gibi gibi...

Grafik ayarlarınız düşükse yükseltmeyi deneyin. Bu sayede yük, ekran kartına binecektir.

Öncelikle FPS sınırını kaldırın ve grafik ayarlarınız düşükse yükseltmeyi deneyin. Bu sayede yük, ekran kartına binecektir.

Maalesef ne yaparsak yapayım GPU kullanımı aynı. Hiçbir şekilde yüzde 30'un üzerine çıkmıyor.

FPS sınırı kapalıyken kullanım değerleri neler?
30 FPS’in altında maalesef

Maalesef ne yaparsak yapayım GPU kullanımı aynı. Hiçbir şekilde yüzde 30'un üzerine çıkmıyor.
Peki FPS olarak problem var mı? Aslında, dikey senkronizasyon (V-Sync, oyunda Türkçe yazdığı için Türkçe söyledim) bazı durumlarda problem yaratabiliyor. Kapatıp deneyebilirsiniz.

Dediklerinizi yaptığımda da maalesef GPU kullanımı aynı kalıyor çok saçma bir şekilde.

Peki FPS olarak problem var mı? Aslında, dikey senkronizasyon (V-Sync, oyunda Türkçe yazdığı için Türkçe söyledim) bazı durumlarda problem yaratabiliyor. Kapatıp deneyebilirsiniz.
Onu da denedim. FPS’e hiçbir etkisi olmadı…

Sürücülerinin güncel olduğuna emin ol ve Nvidia denetim panelinden Forza Horizon 4'ü bulup yüksek performans seçeneğini işaretle.

Sürücülerinin güncel olduğuna emin ol ve Nvidia denetim panelinden Forza Horizon 4'ü bulup yüksek performans seçeneğini işaretle.
Teşekkür ederim deneyeceğim hemen.

Hocam söylediklerinizin hepsini denedim. Arkadaşım aynı özelliklerde aynı modele sahip olmasına rağmen ben o 120 FPS alırken ben 30 alıyorum. Onun GPU kullanımı yüzde 70 civarlarında...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…