GTX 1650 FH5 oynanırken 81 derece olması normal mi?

TrYaSaR51

Hectopat
Daha fazla  
Normalde %50'yi geçmeyen ekran kartım, son zamanlarda çok fazla fan kullanımı yüksek tutmaya başladı. Forza Horizon 5 oynarken %99 kullanımda, ortalama 81-82 derecede ve çoğunlukla %55-56 fan hızlarında çalışıyor. Bu normal mi? Şu an anlık olarak bu saatte bile %57'ye çıkıyor. 2 yıldır hiç bakım yapmadım, sadece tozunu siliyorum. Bu değerler normal mi?

Ekran kartı: GTX 1650.

Normalde %50'yi geçmeyen ekran kartım, son zamanlarda çok fazla fan kullanımı yüksek tutmaya başladı. Forza Horizon 5 oynarken %99 kullanımda, ortalama 81-82 derecede ve çoğunlukla %55-56 fan hızlarında çalışıyor. Bu normal mi? Şu an anlık olarak bu saatte bile %57'ye çıkıyor. 2 yıldır hiç bakım yapmadım, sadece tozunu siliyorum. Bu değerler normal mi?

Değil macununu yenileyin.

Ekran kartının boşta 30-45 derece arası olması gerekir.(boşta 0 RPM fan ayarında).yük altında ise 60-75 arası olması gerekiyor.bu derece 80 üstüne çıktığında termal macun bakımı yapabilirsin.Elin yatkın ise sende değiştirebilirsin termal macunu,yeteri kadar video izleyip bilgi sahibi olmanı tavsiye ederim veya güvenilir bı yere götür ve seçeceğiniz termal macunun kaliteli olmasını dikkat edin thermal grizzy veya cooller master önerebilirim. Termal macun seçerken de güvenilir markalara bakarak W/mK değeri yüksek olanı seçebilirsin.

Ekran kartının boşta 30-45 derece arası olması gerekir.(boşta 0 RPM fan ayarında).yük altında ise 60-75 arası olması gerekiyor. Bu derece 80 üstüne çıktığında termal macun bakımı yapabilirsin. Elin yatkın ise sende değiştirebilirsin termal macunu, yeteri kadar video izleyip bilgi sahibi olmanı tavsiye ederim veya güvenilir bir yere götür ve seçeceğiniz termal macunun kaliteli olmasını dikkat edin thermal grizzy veya cooller Master önerebilirim. Termal macun seçerken de güvenilir markalara bakarak w/mk değeri yüksek olanı seçebilirsin.

Teşekkür ederim cevabınız için hocam macunu kendim yenileyeceğim ama aklımda Noctua markası var sizce o iyi mi bir de ne kadar sürmem gerekiyor.

Normalde ASUS TUF Gaming GTX 1650 yazmıştım ama admin düzenlemiş hocam.

Hocam birebir aynısı arkadaşımda var 60 dereceyi geçtiğini görmedim pek, sizin kartta macun dışında bir sorun var gibi.

Teşekkür ederim cevabınız için hocam macunu kendim yenileyeceğim ama aklımda Noctua markası var sizce o iyi mi bir de ne kadar sürmem gerekiyor.

Noctua macun gayet iyidir kullanılabilir.

Hocam birebir aynısı arkadaşımda var 60 dereceyi geçtiğini görmedim pek, sizin kartta macun dışında bir sorun var gibi.

Noctua macun gayet iyidir kullanılabilir.

Hocam kasa açıkta ve oda güney cephede büütün sıcaklık odaya vuruyor bir de Ankara sıcağı ve 2 yıllık macun var üzerinde normal değil mi?Bu kadar şey üst üste binice kışın 70'i geçtiğini pek görmüyorum kartın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı