GTX 1650 Forza 4 kasıyor

İşletim sistemi
Windows 11

555232

Decapat
RAM
8gb
Ekran kartı
Gtx 1650
İşlemci
i5 11th
Steam versiyonunu oynuyorum. Ultra ayarlarda çok drop yiyor. Ve 8 GB RAM var neredeyse tamamını kullanıyor. Sorun RAM'ler mi ekran kartı mı yoksa Steam optimizasyonu mu? (İşlemci i5 11th)

Aynı sisteme sahibim. Oyun Ultra'da drop giriyor bende de muhtamelen ramdan ötürü. Ancak Yüksek ayarlarda 70-80 FPS veriyor bende. Yüksek-Orta grafiklere alıp oynayın veya ram takviyesi yapın.
(Ultra'da 60 FPS civarı ancak drop sorunu var.)

Steam versiyonunu oynuyorum. Ultra ayarlarda çok drop yiyor. Ve 8 GB RAM var neredeyse tamamını kullanıyor. Sorun RAM'ler mi ekran kartı mı yoksa Steam optimizasyonu mu? (İşlemci i5 11th)
Dostum ultra ayarlarda tabi kasar. Ben Medium ayarlarda oynuyorum. Drop sebebi de Ram kaynaklı olabilir. (Pardon bende Forza 5 te böyle)

Teşekkürler. Ayarlarınızı yazabilir misin sorun olmazsa?

Dynamic Render Quality: High olarak ayarladım. Kendi kendine ayarlıyor sanırsam grafikleri.
Teşekkürler. Ayarlarınızı yazabilir misin sorun olmazsa?

Sorun hem RAM hem ekran kartı, dropların sebebi RAM, düşük FPS'in sebebi GTX 1650. O ekran kartıyla Forza'yı ultrada akıcı oynayamazsınız.
GTX 1650 o kadar da kötü bir GPU değil. Ultra'da 60 FPS ve üzeri verebiliyor inanmıyorsan kanıtlarım. Sadece muhtamelen Ram'dan ötürü drop sorunu var ki aynı sorunu Forza Horizon 5'te de yaşadım. Onda da Yüksek'te oynarken ram uyarısı veriyordu.

Laptop olduğunu varsayarak yazdım da desktopsa haklısın. Mobil GTX 1650 bayağı zayıf, ama senin direkt RAM takviyesi yapman lazım.

Laptop olduğunu varsayarak yazdım da desktopsa haklısın. Mobil GTX 1650 bayağı zayıf, ama senin direkt RAM takviyesi yapman lazım.
Laptop'ta da Ultra grafiklerde performansı o kadar da kötü değil şahsımca. Ram takviyesi ile daha iyi olabilir.

Dosya Ekleri

• forza 4.png
    724,7 KB · Görüntüleme: 41
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…