İşlemciniz gayet yeterli. Güç kaynağını belirtmemişsiniz?Merhaba herkese, şimdiye kadar bu sorunu Call of Duty Warzone ve PUBG de yaşadım.
Sorunum şu, işlemci kullanımım yüksek %90 küsurler de GPU kullanımım 99-70-60-30-40 diye gidiyor. Sürekli böyle ve sürekli drop giriyor, Windows 11 kullanıyorum bir turlu çözemedim. Başka oyunlarda böyle bir sorunum yok, FPS değerlerim gayet iyi. Grafik ayarlarını yükseğede çeksem düşüremedim hiçbir şekilde, CPU kullanımını hep drop giriyor.
Sistemim darboğaz yapacak parçalar yok diye düşünüyorum, işlemci ile ekran kartı uyumlu diye düşünüyorum ama bir türlü çözemedim bu sorunu. PUBG önceden de böyleydi her 10 saniyede bir takılma oluyordu, FPS değerlerim 90-110 falan ama takılıyordu.
- Intel i3 10100F işlemci.
- ASUS TUF GTX 1650 Super ekran kartı.
- Corsair 2x8 16 GB 2666 MHz RAM.
- Samsung 870 EVO 500 GB SSD kullanıyorum.
Warzonu bugün indirdim, 2 saniye de bir donuyor 10-15 saniye boyunca gelmiyor. CPU %100 ekran kartı %20-10-30-40'larda geziyor aniden düşüyor dediğim gibi başka oyunlarda böyle sorunum olmadı. Yardımcı olur musunuz nasıl çözebilirim? Sorun Windows 11 de mi anlamadım, YouTube'da sistemim le ilgili bu oyun testlerini izledigim zaman gayet güzel bir şekilde oynuyor herkes GPU Full 99 kullanimda işlemci %40-50-60 civarında normal ama bende böyle değil sorun nedir yardımcı olur musunuz?
Kusura bakmayın kötü yazmış olabilirim umarım anlamışsınızdır şimdiden teşekkür ederim yardımınız için.
Ayrıca MSI Afterburner ile bir bakalım işlemci sıcaklığı ne kadar.İşlemciniz gayet yeterli. Güç kaynağını belirtmemişsiniz?
İşlemciniz gayet yeterli. Güç kaynağını belirtmemişsiniz?
Ayrıca MSI Afterburner ile bir bakalım işlemci sıcaklığı ne kadar.
Norman olup olmadığına müsade edin biz karar verelim. Sıcaklıkları tam yazar mısınız? Ayrıca Benchmark testi yaparsanız sorunu hemen anlayabiliriz.İşlemci sıcaklığım normal seviyelerde ayrıca PSU olarak 600W 80+ PSU'ye sahibim kasanın içinde gelen PSU yani yeterli sorunun donanımsaldan daha çok yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
Norman olup olmadığına müsaade edin biz karar verelim. Sıcaklıkları tam yazar mısınız? Ayrıca benchmark testi yaparsanız sorunu hemen anlayabiliriz.
İşlemciniz gayet yeterli. Güç kaynağını belirtmemişsiniz?
Ayrıca MSI Afterburner ile bir bakalım işlemci sıcaklığı ne kadar.
Yani bilgisayardan anlıyorum normal ne demek normal sıcaklık ne demek biliyorum merak etmeyin testleri paylaşırım teşekkürler.
Testler bu şekildedir.
Denedim evet farklı bir ssd de denedim hdd de denedim ama hâlâ aynı maalesefSorun SSD'de olabilir mi? Başka bir depolama alanında deneyin lütfen.
Sisteminizle aynı oyun testlerini izlediniz mi? Belki MSI Afterburner bozulmuştur. Arkadaşımın başına geldi çünkü oradan biliyorum.Denedim evet farklı bir ssd de denedim hdd de denedim ama hâlâ aynı maalesef
Sisteminizle aynı oyun testlerini izlediniz mi? Belki MSI Afterburner bozulmuştur. Arkadaşımın başına geldi çünkü oradan biliyorum.
Şu uygulamayı söylemiştim. Bunu indirip açın tüm sistemi tarıyor. Değerleri söylüyor. Çürük bir parça varsa hemen belli olur burada. Güç kaynağı hariç tabiiYani şu şekilde NVIDIA'nın göstergeleri de açık onu da görebiliyorum değerleri pek bir fark yoktu çözüm bulamazsam Windows 10'a geçip bir de öyle denemeyi düşünüyorum o zamanda olmazsa artık PC değişme zamanı gelmiş demektir