GTX 1650 için işlemci ve anakart önerisi

Reviaceses

Decapat
Daha fazla  
GTX 1650 için işlemci - anakart önerisi (işlemcide 2 şık arasında kaldım)

Evet ilk istediğim işlemci i3 10100F diğeri i5 10400F (sizce 10400F alırsam GTA 5 gibi oyunlarda ekran kartı tüm gücünü kullanamaz yani darboğaza uğrar mı?)

Fiyat konusu pek de önemli değil ama i5 10400F alırsam ekran kartı tüm gücünü kullanamaz şüphesi var içimde.
İleride sistemi yükseltebilirim (+6yıl sonra) o zaman sorun yaşar mıyım sizce?

2 tane falan soru var cevaplara bekliyorum ).

Çerez niyetine gelir o ekran kartı o işlemcilere. Sistemin 6 yıllık ömrü var mı sorusunun cevabını ne tür oyunlar oynayacağın belirler.
Bütçeni düşük olarak varsaydığım için bu anakartı öneriyorum.

Verdiğiniz sistem çok güzel. bir sorum olacak forumda karşılaştım i5 10400f veya i3 10100f alırsam ramlerin tam gücünü kullanamayacak 3200 iken 2666 olarak kullanacakmışım. sizce bu fark için amd alınır mı?

i5 10400f alırsam 1650 ekran kartı %100 %99 güç ile çalışır mı yoksa CPU yüksek olduğu için GPU nun performansı mı düşer yoksa bu işlemciye bu kart iyi midir teşekkürler.

Tam olarak anakart+işlemci için bütçeyi belirtir misiniz?

Tam olarak anakart+işlemci için bütçeyi belirtir misiniz?
7.5 klık bir bütçe var
Evet iyidir.

Gerek yok.
İntel işlemciler oyun performansını RAM'lerden almaz AMD işlemcilere göre.
11. nesil işlemciler hariç.
Birkaç sorum daha var aklıma hep bir şüphe geliyor işlemciyi çok kullanan oyunlarda (örn:minecraft) i5 10400f beni 1650 ile i3 10100fe göre daha fazla mı tatmin eder?

veya tam tersi GPU isteyen oyunlarda hangi kombinasyon daha iyi:
i3 10100f GTX 1650 vs. i5 10400f GTX 1650

ekran kartım düşük olduğu için işlemci bazlı bir performans kaybı yaşar mıyım i5 10400f alırsam

Son düzenleme:
2. el düşünüyor musunuz?
Hocam işlemci bazlı oyunlarda tabii fark olacaktır. 10400F daha iyidir.

Veya tam tersi GPU isteyen oyunlarda hangi kombinasyon daha iyi.

Hocam böyle bir durumda 2 seçenekte pek FPS farkı olmaz. GPU'yu kullandığı için oyun ama farkı görebilmek için 3080 gibi bir kart takmanız lazım ki farkı göresiniz.

Ekran kartım düşük olduğu için işlemci bazlı bir performans kaybı yaşar mıyım?

Hayır yaşamasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…