Arkadaşlar selamlar, 13 bin TL gibi bir bütçem var ve ikinci elden GTX 1650 ekran kartlı ve i5 10300H işlemcili bir laptop buldum. Sizce bu laptop alınır mı? Öyle çok bir şey yapmayacağım okuldan döndügümde kafa dagitmalik 2 3 saat oyun oynayacağım o kadar.
İlan linki:https://shbd.io/s/XrncfQg5
Ve ikinci el laptop alırken nelere dikkat etmeliyim bilgilendirirseniz sevinirim.
Ayni sistem bende var ve alinmaz. Ustune bendeki 1650 Ti idi. Ikisinde de 4 GB VRAM var ve bu gunumuz oyunlari icin yetersiz. En sonunda yeter dedim RTX 4060 bir kasa topladim. 4060 da 8 GB VRAM ve onumuzdeki bir kac yilda bunun da VRAM yetersiz kalacak gibi. Benim acimdan sorun yok, zaten 1-2 yil idare etsin yeter benim icin. Yine yeni kart alip kullanacagim cunku. Benim onerim en az 8 GB VRAM'li bir ekran karti icinde olan bir laptop alin.
Laptopdan pek anlamıyorum bana indirimle 11.5-12'ye alınır gibi geldi 2. el piyasasını pek bilmiyorum başkalarınada danış. Ama yeni oyunlarda performans vermez oynayamazsın.
2. el laptop alırken dikkat etmen gerekenler.
-Sıcaklık değerleri.
-Kullanım süresi.
-Herhangi bir parçası değişmişmi.
-Başına sıkıntılı bir şeyler gelmişmi.
-Fullmark vb test sonuçları.
-Mümkünse gidip görmen.
-Kasa açılmış mı?
-Bakımları düzenli yapılmış mı?
-Termal macunu yeni mi?
-Bir de oyun oynarken falan bir video istersin.
-Satma sebebi.
Bunlar tek laptop ta değil kasa, ekran kartı vb. gibi şeyler alınırkende dikkat edilmesi gereken şeyler.
Yine de ekran kartı giriş seviyesinde kalıyor bence minimum 3050'li bir laptop almalısın rahat bir oyun keyfi için ayrıca alacağın laptopun anakartına bakmanı öneririm ileride RAM yükseltmesi yapabilmen için uygun mu diye bazı anakartlar tek RAM slotlu oluyor ayrıca ekranında 144 Hz olmalı oyundan keyif almak istiyorsan