GTX 1650 laptop Valorant'ta kasıyor

Bakın, işlemci ile ısı alıcı arası malzeme ısı aktarımını sağlar. Burada metal macundan iyi olabilir. tamam. ama sıkıntı şu, siz o ısı alıcı headsinki soğutamazsanız bunun çok da anlamı olmaz. günümüz ince laptop lar işlemciyi ve ekran çipini aynı bakır yollarla ve 2 tane küçük fanla soğuturlar. Bu da yüksek watta çalışan sistemlerde yetersiz bir durum oluşturur.
Yani sen sıvı metal değil, bakır parçada yapıştırsan, laptop da çok bir fark yaratamazsın. Bu sıvı metal muhabbeti, kasan olacak, dehşet sıvı soğutma koyacaksın, hava sirkülasyonu olacak ki overclock da fayda sağlasın. Fizik kuralları bu, çok bişey yapamazsın.
Fizik kuralları düşündüğün gibi çalışmıyor. Normal bir dizüstünün bu kadar ısınmasının sebebi ısıyı iyi iletememesinden dolayı heatsinkte birikmesi zaten. Çünkü ısıyı dışarı atamıyor.

Fizik kuralları düşündüğün gibi çalışmıyor. Normal bir dizüstünün bu kadar ısınmasının sebebi ısıyı iyi iletememesinden dolayı heatsinkte birikmesi zaten. Çünkü ısıyı dışarı atamıyor.
Sevgili kardeşim, ben fiziği biliyorum, donanımı da. Kendi Asus kaptopum var, 3060 kullanıyor. Alet yanıyor. Açtım içini dedim macun da mı sıkıntı. Çünki buraya kadar haklısın. Ama sonra bakıyorsun ki, bakır levhalar yanıyor. Bu ne demek, demekki ısı yalıtımı var. Fanlar da çalışıyor. Sonuç, even ısı atılmıyor ama bu senin dediğin gibi ısının çipten bakır levhaya geçmesi değil, bu levhaları dar kapalı alanda, 2 fanla soğuyamaması.

Başka birinin de dediği gibi, yüksek wattlı çipi ne yaparsan yap, laptop gibi bir kapalı alanda soğutamazsın. En azından sıvı metal le birden 10 20 derece düşmez. Bu laptop soğutucuların da bu seviye de soğutma yapabileceği masalı gibi.

Not. ısı heatsinkde birikiyorsa zaten yalıtım var demektir, sıvı metalin buna ne yardımı dokunsun ki? Senin heatsinki soğutman lazım. o da sıvı metalin işi değil. Anlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı