GTX 1650 laptopta FIFA 23 oynarken CPU 0.79 oluyor ve FPS düşüyor

emir çetin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Laptopun özellikleri:
İşlemci: Intel i5 10300H.
Ekran kartı: GTX 1650.
RAM: 16 GB.
FIFA 23 oynarken bir anda FPS düşüyor ve oyun 0 FPS gibi görünüyor. Direkt kapatıp Görev Yöneticisi'nden baktım ve işlemci normalde 3 GHz civarında çalışıyordu fakat baktığımda 0.79 da sabitti. Laptopun 2 yıldır içini açıp temizlemedim. Ve genelde klimayı açmadığım zaman böyle oluyor. Isıyla bir alakası olabilir mi yoksa donanımsal bir sorun mu? FIFA 23'ü orta filtrelemede oynuyorum.

Sorun ısınmadan kaynaklı gibi duruyor, işlemci sıcaklığı çok arttığı için işlemci kendini koruma amaçlı güçten kısıyor. Müsait bir zamanda temizlik ve termal macun değişimini yapın.

Sorun ısınmadan kaynaklı gibi duruyor, işlemci sıcaklığı çok arttığı için işlemci kendini koruma amaçlı güçten kısıyor. Müsait bir zamanda temizlik ve termal macun değişimini yapın.

Hocam toz alma işlemini yapabilirim fakat termal macun değiştirmeye biraz çekiniyorum. Bir bilgisayarcıya götürsem değişim yapar mı?

Hocam toz alma işlemini yapabilirim fakat termal macun değiştirmeye biraz çekiniyorum. Bir bilgisayarcıya götürsem değişim yapar mı?
Kaliteli bir termal macun temin edip kendiniz de yapabilirsiniz çok zor bir işlem değil açıkçası, fakat yine de kendinize güveniniz yoksa termal macun alıp bilgisayarcıda yaptırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı