GTX 1650 laptopta PES 2021 FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

296822

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
19
RAM
8GB DDR4 3200MHz CL22 1.20V SO-DIMM
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1650 Mobile 4GB GDDR6
Anakart
ASUS TUF Gaming FX506LH
İşlemci
Intel Core i5-10300H 4C/8T 2.50GHz @ 4.50GHz
Selam. Sistemim eFootbal PES 2021 için gayet yeterli olmasına rağmen anlık FPS düşüşleri yaşıyorum. Oyun akıcı gidiyor fakat 1-2 saniyede bir FPS düşmesi yiyorum. Ne yapabilirim? Sıcaklıklar:

Son düzenleme:
Arkadaşın da dediği gibi özellikle yaz aylarında akla ilk gelen sıcaklık. Sizde de bakıyoruz neredeyse 100 dereceye dayanmak üzere. Sistem throttling'e giriyor yani gücünü kısıyor kendine zarar gelmemesi için. Sistem eski ise termal macun değişimi yapın. İçini temizleyin.

Sıcaklık durumları fazla. Termal macun sür ve fan temizliği yapmanı öneririm.

Hocam 96 derece aşırı fazla. İşlemciniz çok ısınıyor ve böylelikle kendisini soğutmak için performanstan kısıyor. Sıcaklığın düşmesi için; kasanın içini temizleyin, termal macun yenileyin, kasada egzoz fanı yoksa egzoz fanı takın, fanlarınız güçsüz ise daha güçlü fan alın ve takın.

İşlemci ısısı biraz daha fazla olsa demir dövüp Mount and Blade evrenine gireceksiniz hocam. FPS düşmesi normal. Eğer donanımsal olarak elinizden bir şey gelmiyorsa ve rahatsız olmiyacaksanız BIOS'tan veya MSI Afterburner'dan fan hızını arttırın.

Cihaz laptop hocam. Fan takmam mümkün değil.

Sıcaklık durumları fazla. Termal macun sür ve fan temizliği yapmanı öneririm.
Termal macun yenilemesiyle fan temizliği düşünüyorum zaten.

İşlemci sıcaklığını görüyor musun
100 dereceyi yer yer görüyor hocam.

Haykırdım hocam . BIOS'tan fan hızı arttıramıyorum, fanlat ASUS Armoury Crate'den Turbo modda. Donanımsal olarak fan temizliği ve termal macun yenilemesi yapacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…