GTX 1650 laptopta RAM yükseltmesi

JoKER_06

Hectopat
Laptop kullanıyorum. GTX 1650 4 GB ekran kartım var çift slot RAM var teki dolu o da 8 GB. Yükseltme yapacağım fakat ikinci slota da 8 koyup 16 yapsam yeter mi? Yoksa daha fazla yükseltsem daha iyi mi olur, yoksa ekran kartının kapasitesi belliyken daha fazla RAM takmanın anlamı olmaz mı boşa mı gider?

Laptop kullanıyorum. GTX 1650 4 GB ekran kartım var çift slot RAM var teki dolu o da 8 GB. Yükseltme yapacağım fakat ikinci slota da 8 koyup 16 yapsam yeter mi? Yoksa daha fazla yükseltsem daha iyi mi olur, yoksa ekran kartının kapasitesi belliyken daha fazla RAM takmanın anlamı olmaz mı boşa mı gider?
16 yeter performans artışı olur ayrıca ekran kartının kapasitesiyle ne alakası var ?

Orada demeye çalıştığım ekran kartından dolayı açabileceğim oyunlar belliyken 16 yerine 32 yapsam değecek kadar bir performans farkı olur mu gibisindendi veya oynayamayacağım oyunları oynayabilir miyim şeklinde

Bende GTX 1650 kullanıyorum Rust oynarken yetmiyordu 16 GB RAM, 32 yaptım şu an sorun olmuyor ama bu eğer RAM yetmiyorsa geçerli ekran kartı ve işlemcinin yetersiz olduğu oyunlarda 16'dan 32 yapsanda pek fark olmaz.

Mevcut sisteminle zaten oynayamayacağın oyun yok ancak kasma olabilir. 16 yapmak yeterli olacaktır. RAM alırken laptopundaki ile birebir aynı olmasına dikkat et.

Mevcut sisteminle zaten oynayamayacağın oyun yok ancak kasma olabilir. 16 yapmak yeterli olacaktır. RAM alırken laptopundaki ile birebir aynı olmasına dikkat et.

Özellik olarak aynı olsa yeter mi, yoksa marka falan olarak da tamamen aynı mı olması gerekiyor ikisinin de, ayrıyeten şu an takılı olduğunun ayınısını bulamıyorum mesela şu an o zaman ne yapmalıyım

Bu RAM işi biraz sıkıntılı, şansına denk gelirse farklı markalar(özellikleri aynı olmak şartıyla) uyumlu çalışabilir. Ancak riskli bir iş, çok kişi gördüm yeni RAM takınca sistem açılmıyor diye konu açan. Bilgisayarının markası nedir? Teknik servisine yaz belki orada bulursun, hem de daha iyi bilgi alabilirsin.

Bu RAM işi biraz sıkıntılı, şansına denk gelirse farklı markalar(özellikleri aynı olmak şartıyla) uyumlu çalışabilir. Ancak riskli bir iş, çok kişi gördüm yeni RAM takınca sistem açılmıyor diye konu açan. Bilgisayarının markası nedir? Teknik servisine yaz belki orada bulursun, hem de daha iyi bilgi alabilirsin.
Excalibur G770 model

Bu işlemi evde yapabileceğinizi düşünüyorsanız öncelikle bilgisayarınızı ters çevirmeli ve bilgisayar kasanızı uygun tornavidalarla açmalısınız. Daha sonra eski rami çıkarıp yerine yenisinş takabilirsiniz. Ram değiştirme işlemi yapmak istemiyorsanız sadece yükseltmek istiyorsanız ram eklemesi de yapabilirsiniz. Casper laptop ram değişimini teknik servisler aracılığıyla orijinal parçalarla da yapılabilir. Kullanılan parçaların orijinal olması bilgisayar ömrünüz için oldukça önemlidir. Masaüstü bilgisayarlara ram eklemek dizüstü bilgisayarlara ram eklemekten daha kolaydır. Dizüstü bilgisayara ram eklemek için bilgisayarınızın sisteminin buna izin vermesi gerekmektedir. Ram eklemesi yapmadan önce bilgisayarınızın kapasitesine ve rekans uyumuna dikkat etmelisiniz. Ramlar bilgisayarınızın altındaki kapalı kapakçığın içerisinde yer alır. Burayı uygun tornavida ile sökerek ram ekleme ya da değiştirme işlemlerini yapabilirsiniz. Bu değişim ya da ekleme işlemi kısa süren bir işlemdir. Bir servis aracılığı ile yapıldığında yaklaşık 15 dakika içerisinde yapılır ve bilgisayarınız size teslim edilir. Bu işlemin fiyatı ise değişiklik göstermektedir.

Casper sitesinde böyle yazıyor. Eğer yakınlarınzda teknik servis varsa oraya götürmenizi tavsiye ederim ama fiyatı biraz daha artabilir. En iyisi casper teknik servisi arayın onlara sorun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı