GTX 1650 LoL Düşük Performans Problemi

Vexra

Decapat
Merhabalar, LOL'de oyunun FPS'ini 144'e sabitliyorum(Limisiz FPS ya da dikey senkronizasyon açınca da)ancak oyunun ilk başlarında ekran kartı tam frekansta çalışırken ilerleyen zamanlarda frekansı düşüyor. (1900MHz'de çalışırken 1400'e kadar düşüyor)Bununla berebar FPS de düşüyor. Sıcaklık 50-60 arası. İkinci ekranı bağlayınca da olduğunu fark ettim. Başka oyunlar da böyle bir sorunla karşılaşmadım. Yardım ederseniz sevinirim.
Laptop kullanıyorum, model marka: Monster Abra A7 V11.1.3

Merhabalar, LOL'de oyunun FPS'ini 144'e sabitliyorum(Limisiz FPS ya da dikey senkronizasyon açınca da)ancak oyunun ilk başlarında ekran kartı tam frekansta çalışırken ilerleyen zamanlarda frekansı düşüyor. (1900MHz'de çalışırken 1400'e kadar düşüyor)Bununla berebar FPS de düşüyor. Sıcaklık 50-60 arası. İkinci ekranı bağlayınca da olduğunu fark ettim. Başka oyunlar da böyle bir sorunla karşılaşmadım. Yardım ederseniz sevinirim.
Laptop kullanıyorum, model marka: Monster Abra A7 V11.1.3
Monitörün 60 Hz olduğunu sanıyordum 144 Hz imiş. Pardon.

Son düzenleyen: Moderatör:
60Hz ekranı olan bir bilgisayarda neden 144FPS kitliyorsun ben o kısmı anlamadım. Bu arada Lol o ekran kartının %30'unu ancak kullanır. Çünkü fazla grafik istemeyen bir oyun. 144FPS kitleyerek sen daha çok işlemcine yükleniyorsun ve gereksiz. 60 FPS kitlemende fayda var.
Hocam 144Hz ekran yanlışınız var. Ekran kartının tamamını kullanmayacağını biliyorum ama benim sorunum frekansın düşmesi.

Ekranı 144Hz olan bir laptop kullanıyorsunuz. 144Hz almak istemeniz doğru lakin LOL fazla GPU kullanmaz 60'a sabitleyip akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz. Ne kasma ne de donma olur.

Hocam 144Hz ekran yanlışınız var.
Pardon usta ben 60 sanıyordum. O halde tabii ki yaptığınız doğru olan. Sorununuz ekran kartından ziyade işlemciyle alakalı olduğunu düşünüyorum. İşlemciniz ısındığı zaman performanstan ödün vererek kendini soğutmaya çalışıyor bu sebeple FPS'te düşmeler yaşanıyor olabilir. En temiz çözüm MSI Afterburner ile sıcaklık, kullanım yüzdeleri ve FPS'i kontrol ederek hareket edin.

Pardon usta ben 60 sanıyordum. O halde tabii ki yaptığınız doğru olan. Sorununuz ekran kartından ziyade işlemciyle alakalı olduğunu düşünüyorum. İşlemciniz ısındığı zaman performanstan ödün vererek kendini soğutmaya çalışıyor bu sebeple FPS'te düşmeler yaşanıyor olabilir. En temiz çözüm MSI Afterburner ile sıcaklık, kullanım yüzdeleri ve FPS'i kontrol ederek hareket edin.
MSI Afterburner yükleyip öyle baktım zaten ama işlemci sıcaklığı da 60-70 arası geziyor. Fazla ısınma da yok aslında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı