GTX 1650 mobil ekran kartı sıcaklık değerleri

Abdulkadir_ege

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Bende HP Pavilion Gaming laptop var. CPU sıcaklığını UV ile düşürdüm fakat GPU sıcaklığı 86'ya kadar çıkıyor. Bu normal midir? Normal değilse de ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA V ve The Witcher 3 gibi oyunlarda bu değerlere geliyor gelmesi 1 saat i buluyor yalnız. Normal fps oyunlarında 70 i geçmiyor
Sıcaklık değerleri yine de çok fazla.Aynı ekran kartına sahip laptobum var.Oyunlarda 75'i geçmiyor.Öncelikle laptop kasasının hava çıkışı kötü olabilir, bu nedenle oyunlarda mutlaka notebook soğutucu kullanın, çünkü bu değerler ilerleyen zamanda daha da artacaktır.Eğer laptobu alalı 1 yılı geçmişse macun yenilemesi yapın.Oyunları en fazla medium ayarlarda calıştırın.Oyunda kasma olmadığı sürece dengeli modda oyun oynayın.

Ekran kartına undervolt yapılamuyor diye biliyordum.

Ekran kartına undervolt yapılamuyor diye biliyordum.
MSI Afterburner ile yapılabiliyor ancak ben ekran kartını değil işlemciyi kastetmiştim.Onu da zaten yapmış olduğunuzu gördüm ve mesajı düzelttim.

MSI Afterburner ile yapılabiliyor ancak ben ekran kartını değil işlemciyi kastetmiştim.Onu da zaten yapmış olduğunuzu gördüm ve mesajı düzelttim.
Peki ekran kartı ile ilgili undervolt rehberü var mıdır bildiğiniz?

Peki ekran kartı ile ilgili undervolt rehberi var mıdır bildiğiniz?
Bu linkten bakabilirsiniz, Youtube üzerinde de videolar var.Ancak ben ekran kartı için bu işlemi önermiyorum,uzun vadede cihazin ve kartın ömrünü azaltabilir, her ekran kartına uygun bir işlem değil, dikkatli olunmadığı zaman kartın arızalanmasına neden olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…