GTX 1650 Ryzen 5 1600 sistem ısınıyor

488343

Hectopat
Selamlar, Daha önce bunun hakkında konu açtım ama bir kaçında pek cevap yazılmamıştı. Öncelik olarak son bir kaç aydır ısınma sorunum var ki bu genellikle Ekran Kartında oluyor. Sanırım termal macunu eridi ve birazcık zorlanıyor. Valorant da normalde 200'den aşağı almam ama artık arada bir 100-120 FPS aralığını görür oldu ve drop da yemeye başladı. Fifa 22, Rainbow Six, L4D2 Gibi oyunlarda 75-77 79-82 aralığında dereceler görüyor. En basitinden Team Fortress 2 oynasam onda bile 65 oluyor oysa ki eskiden 50 55 derece aralığında oynayabiliyordum. Yanlış bir şey mi yaptım hiç hatırlamıyorum ama bir çok sebebi olabilir henüz çözmüş değilim. Hala süren bir garantisi var ve ben macun alsam içini açmaya korkuyorum zarar görür diye. Bunun için farklı önerebileceğiniz şeyler var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekran Kartı: GTX 1650
RAM: 16 GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 Six Core 3.20 Ghz

Son düzenleme:

Yaz mevsimi sebebiyle parçalar fazladan ısınıyor olabilir. Garantisi olan ürünleri açmak garantiyi bozar. Odanız serin buna rağmen ısınıyorsa sıkıntı olabilir. Bulunduğum şehirde gündüz 43-44 derece sıcaklıklarda bilgisayarım yük altında ısınabiliyor. Fakat akşam serinliklerinde ya da klima açtığımda sıcaklık değerleri normal seviyelerde oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…