GTX 1650 sistem bu dönemde yeterli midir?

JolaMagaKx

Decapat
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar. GTX 1650 ekran kartına sahip bir bilgisayar toplamaya çalıştım. Düşük bir fiyata bulduğum için GTX 1650'yi tercih ettim. Sistem şu şekilde;
- AMD Ryzen 5 1600 AF.
- ASUS GTX 1650.
- Gigabyte B450M S2H.
- G.Skill Ripjaws V 3000MHz 8 GB RAM.
Eksik olan parçalara sahibim ayrıca RAM'in düşük olduğunun farkındayım yakında bir ekleme yapacağım. Ne düşünüyorsunuz bu tarz bir sistem günümüz oyunları için yeterli midir? Önerileriniz varsa yazabilirsiniz iyi forumlar.

Günümüz oyunlarından kasıt bf2042 arma3 rdr2 tarzı oyunlar ise yetersiz kalır. Hazır sistem olarak alsaydınız çok daha uyguna gelebilirdi aslında. Kaça aldınız bilmiyorum ancak hazır sistemden daha uyguna getirmek şu dönemde çok zor.

GTX 1650 sahibim Forza Horizon'a veya GTA gibi oyunlarda Ultra'da oynuyorum sorun yaşamıyorum Valorant gibi oyunlarda 200 FPS yaklaşıyorum işlemcim biraz eski sende nasıl olur bilemem ama 3 bin TL aldım şu an ekran kartı 4500 civarlarında aklın varsa bu dönemde alıyorsan hemen al bekleme derim. Bu arada alıyorsan al derken illa 1650 değil elektronik cihazlara her an zam geliyor iki katına çıkıyor o anlamda.

Selam arkadaşlar. GTX 1650 ekran kartına sahip bir bilgisayar toplamaya çalıştım. Düşük bir fiyata bulduğum için GTX 1650'yi tercih ettim. Sistem şu şekilde;
- AMD Ryzen 5 1600 AF.
- ASUS GTX 1650.
- Gigabyte B450M S2H.
Eksik olan parçalara sahibim ayrıca RAM'in düşük olduğunun farkındayım yakında bir ekleme yapacağım. Ne düşünüyorsunuz bu tarz bir sistem günümüz oyunları için yeterli midir? Önerileriniz varsa yazabilirsiniz iyi forumlar.

Açıkçası çoğu oyunu Ultra'da kaldırmaz veya yüksek ayarlarda GTX 1650 yetersiz kalıyor günümüz oyunlarında hatta GTX 1650S bile yetersiz kalıyor diyebilirim ve sisteme SSD ekleyebilirsin RAM'le birlikte iyi olabilir ekran kartını alabiliyorsan eğer GTX 1650S daha iyi olur ama hazır sistemlerde GTX 1650 Super çok kullanmıyorlar sanırım.

Son düzenleme:
- AMD Ryzen 5 1600 AF.
- ASUS GTX 1650.
- Gigabyte B450M S2H.

GTX 1650 şu anki her oyunu rahat çalıştırır ancak high veya Ultra gibi ayarlarda oynamayı bekleme. 1080p çözünürlükte orta ayarlarda çoğu oyunda 60 FPS alırsın. RAM'i söylediğin gibi mümkünse 16 GB yap. Eğer bunları aldığın/alacağın fiyatları söylersen daha fazla yardımcı olabilirim.

Bu GPU çıkmazında 710 bile yeterli karttır. 3000 serisinin ilk çıkış fiyatları düşünüldüğünde ve tekrar o duruma gelmesi umuduyla ise aynı bellekten ve bütçeye göre 3050 veya 3060 alınması iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı