GTX 1650 sistem toplama

Makaleler
1
Öncelikle merhaba arkadaşlar, iyi günler dilerim.
Ben yaza doğru(Haziran-Temmuz arası) Vatan Bilgisayar'dan sistem toplamayı düşünüyorum(babam kargoya izin vermiyor ve Vatan gibi bir yer yok) ve kendimce sistem topladım:
Ryzen 3 3100(Vatan'da stoklarda yok sanırım 1600 AF veya 2600 tercih etmem lazım)
ASUS GeForce TUF GTX 1650 Gaming OC 4 GB GDDR6 128Bit.
16 GB(2x8) RAM(normalde XPG 8 GB Gammix D30'dan 2 adet alacaktım ancak Vatan da bulamadım)
SanDisk Ultra 3D 500GB M.2 SSD(bunu da Vatan da bulamadım)
Performax hellfire veya Corsair Carbide SPEC-05
Vatan da bulamadıklarım için öneri yapabilir misiniz?
Yaza doğru alacağımdan dolayı hangi parçayı yükseltmemi önerirsiniz çünkü yeni parçalar çıkacak ve benim tercih ettiğim parça o anın F/P'si için doğru mudur? Ben uzun süre kullanacağım için doğru parçayı seçemezsem diye içimde kuşku oluşuyor.
Bu parçalardan hangilerini yükseltmeliyim?(bulamadıklarım için öneri lazım)
Bütçem 6-7k(monitörde alacağım, laptoptan masaüstüne geçeceğim.))
Umarım doğru bir şekilde kendimi anlatabilmişimdir ve beni anlayabilmişsinizdir. Saygılarımla şimdiden teşekkürler.

Ryzen 2600 tercih ederseniz daha iyi olur. Ekran kartı fiyatları çok yüksek hocam o yüzden bence fiyatların bir ihtimal düşmesini bekleyip ona göre seçim yaparsanız daha güzel olr çünkü o paranın hakkı o kart değil. Bir de SSD konusunda daha sorunsuz bir model tercih ederseniz iyi olur. kasa olarak corsair spec deltayı öneririm içinde PSU su da dahil olan halini.

Öncelikle merhaba arkadaşlar, iyi günler dilerim.
Ben yaza doğru(Haziran-Temmuz arası) Vatan Bilgisayar'dan sistem toplamayı düşünüyorum(babam kargoya izin vermiyor ve Vatan gibi bir yer yok) ve kendimce sistem topladım:
Ryzen 3 3100(Vatan'da stoklarda yok sanırım 1600 AF veya 2600 tercih etmem lazım)
ASUS GeForce TUF GTX 1650 Gaming OC 4 GB GDDR6 128Bit.
16 GB(2x8) RAM(normalde XPG 8 GB Gammix D30'dan 2 adet alacaktım ancak Vatan da bulamadım)
SanDisk Ultra 3D 500GB M.2 SSD(bunu da Vatan da bulamadım)
Performax hellfire veya Corsair Carbide SPEC-05
Vatan da bulamadıklarım için öneri yapabilir misiniz?
Yaza doğru alacağımdan dolayı hangi parçayı yükseltmemi önerirsiniz çünkü yeni parçalar çıkacak ve benim tercih ettiğim parça o anın F/P'si için doğru mudur? Ben uzun süre kullanacağım için doğru parçayı seçemezsem diye içimde kuşku oluşuyor.
Bu parçalardan hangilerini yükseltmeliyim?(bulamadıklarım için öneri lazım)
Bütçem 6-7k(monitörde alacağım, laptoptan masaüstüne geçeceğim.))
Umarım doğru bir şekilde kendimi anlatabilmişimdir ve beni anlayabilmişsinizdir. Saygılarımla şimdiden teşekkürler.

İşlemci ve SSD'yi yükseltin bence.

Ryzen 2600 tercih ederseniz daha iyi olur. Ekran kartı fiyatları çok yüksek hocam o yüzden bence fiyatların bir ihtimal düşmesini bekleyip ona göre seçim yaparsanız daha güzel olr çünkü o paranın hakkı o kart değil. Bir de SSD konusunda daha sorunsuz bir model tercih ederseniz iyi olur. Kasa olarak Corsair Spec Delta'yı öneririm içinde PSU'su da dahil olan halini.

SSD için öneriniz var mı? 7000TL'yi geçmemesi lazım ve monitörde var işin içinde.
Yorumun için teşekkürler.
İşlemci ve SSD'yi yükseltin bence.

Öneriniz var mı?
Yorumun için teşekkür ederim.

Normal bir kullanıcıysan ve oyun ana amacındaysan m2 SSD ye ihtiyacın yok. Sata SSD işini görür. Ve SSD de marka önemli çünkü ömrü çok farkediyor samsungu bu konuda tek geçerim. Bu ekran kartı fiyatları altında 7000 i geçmemesi çok zor ve gtx 1650 nin ederi kesinlikle 2500 tl değil. Daha bir sene önce RTX 2060 ı 2000 tl ye aldım ben. Ekran kartında fiyatların durulmasını bekleyin bence aceleniz yoksa. Yeni orta segment serileri açıklayabilir nvidia ve amd diye düşünüyorum.

Normal bir kullanıcıysan ve oyun ana amacındaysan M.2 SSD'ye ihtiyacın yok. SATA SSD işini görür. Ve SSD de marka önemli çünkü ömrü çok fark ediyor Samsung'u bu konuda tek geçerim. Bu ekran kartı fiyatları altında 7000'i geçmemesi çok zor ve GTX 1650'nin ederi kesinlikle 2500 TL değil. Daha bir sene önce RTX 2060'ı 2000 TL'ye aldım ben. Ekran kartında fiyatların durulmasını bekleyin bence aceleniz yoksa. Yeni orta segment serileri açıklayabilir NVIDIA ve AMD diye düşünüyorum.

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim, evet ana amacım oyun.
Normalde herkes M.2 SSD önerir ama senin SATA önermen şaşırttı beni.
Peki birkaç marka önersen ssd konusunda ve ben ona göre alırken dikkat ederek alsam?
Son olarak yaza doğru sence düşer mi fiyatlar?

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim, evet ana amacım oyun.
Normalde herkes M.2 SSD önerir ama senin SATA önermen şaşırttı beni.
Peki birkaç marka önersen ssd konusunda ve ben ona göre alırken dikkat ederek alsam?
Son olarak yaza doğru sence düşer mi fiyatlar?

Rica ederim kendi kişisel görüşlerimce yardımcı olmaya çalışıyorum.
Herkes M2 öneriyor daha hızlı evet ama fiyat olarak daha pahalı ve şuan Sata SSD lerin verdiği hız da oyunlar için gayet yeterli. Ha param var en iyisini alcam diyorsan alabilirsin tabi ama kişiye göre değişir işte kimine monitörde 1080 p çözünürlük yeterliyken fiyatları çerçevesinde, kimi illaki 4k olsun isteyebiliyor kişisel isteklerine göre.
Sorunlu olduğu bilinen SSD modelleri
Bu linkteki SSD lerden uzak dur hocam onun dışındakileri de forumda aratıp kullanıcı yorumlarını okumadan alma. Ben kullandığım için Samsung 860 evo 500 gb dan gayet memnunum tavsiye ederim. Adata Su630 480 Gb da kullandım 1 senede öldü kesinlikle tavsiye etmem kişisel deneyimlerim bunlar.
Yaza doğru koronavirüsün bitmesi, bitcoinciler, doların durumu ve bizdeki vergi oranları gibi etmenlere bağlı olarak düşebilir de çok fazla da yükselebilir de. O konu tam bir piyango geleceği kimse net göremiyor şuan.

Herkes M2 öneriyor daha hızlı evet ama fiyat olarak daha pahalı ve şuan Sata SSD lerin verdiği hız da oyunlar için gayet yeterli. Ha param var en iyisini alcam diyorsan alabilirsin tabi ama kişiye göre değişir işte kimine monitörde 1080 p çözünürlük yeterliyken fiyatları çerçevesinde, kimi illaki 4k olsun isteyebiliyor kişisel isteklerine göre.
Bu linkteki SSD lerden uzak dur hocam onun dışındakileri de forumda aratıp kullanıcı yorumlarını okumadan alma. Ben kullandığım için Samsung 860 evo 500 gb dan gayet memnunum tavsiye ederim. Adata Su630 480 Gb da kullandım 1 senede öldü kesinlikle tavsiye etmem kişisel deneyimlerim bunlar.
Yaza doğru koronavirüsün bitmesi, bitcoinciler, doların durumu ve bizdeki vergi oranları gibi etmenlere bağlı olarak düşebilir de çok fazla da yükselebilir de. O konu tam bir piyango geleceği kimse net göremiyor şuan.
Herkes M.2 öneriyor daha hızlı evet ama fiyat olarak daha pahalı ve şu an SATA SSD'lerin verdiği hız da oyunlar için gayet yeterli. Ha param var en iyisini alacağım diyorsan alabilirsin tabii ama kişiye göre değişir işte kimine monitörde 1080p çözünürlük yeterliyken fiyatları çerçevesinde, kimi illaki 4K olsun isteyebiliyor kişisel isteklerine göre.
Bu linkteki SSD'lerden uzak dur hocam onun dışındakileri de forumda aratıp kullanıcı yorumlarını okumadan alma. Ben kullandığım için Samsung 860 EVO 500 GB'dan gayet memnunum tavsiye ederim. Adata SU630 480 GB da kullandım 1 senede öldü kesinlikle tavsiye etmem kişisel deneyimlerim bunlar.
Yaza doğru koronavirüsün bitmesi, bitcoinciler, doların durumu ve bizdeki vergi oranları gibi etmenlere bağlı olarak düşebilir de çok fazla da yükselebilir de. O konu tam bir piyango geleceği kimse net göremiyor şu an.

Hocam kusura bakma maile bildirim yeni düştü.
Ben biraz araştırdım Vatan'dan da alacağımı göz önünde bulundurarak ve bir sistem belirledim gibi, sizler sayenizde tabii ki teşekkür ediyorum sizlere.
1650 Super'li.
Corsair veya Kingston bir RAM(2x8GB)
Ryzen 5 2600.
Kingston bir SSD'nin beni uzun süre götüreceğini düşünüyorum.
Ama monitör için hâla bir fikrim yok.
Bilgisayar alınacağı zaman Vatan'dan gidip bir tavsiye falan da alacağım, tam olarak kesinleşince buraya yazar ona göre değişmesi gerekenleri değiştiririm.
Bilgisayar alınacağı zaman Vatan'dan gidip bir tavsiye falan da alacağım, tam olarak kesinleşince buraya yazar ona göre değişmesi gerekenleri değiştiririm.
Aklımda anakart içinde doğru tercih yok, fazla zahmet veriyorum umarım kusura bakmazsınız.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakma maile bildirim yeni düştü.
Ben biraz araştırdım Vatan'dan da alacağımı göz önünde bulundurarak ve bir sistem belirledim gibi, sizler sayenizde tabii ki teşekkür ediyorum sizlere.
1650 Super'li.
Corsair veya Kingston bir RAM(2x8GB)
Ryzen 5 2600.
Kingston bir SSD'nin beni uzun süre götüreceğini düşünüyorum.
Ama monitör için hâla bir fikrim yok.
Aklımda anakart içinde doğru tercih yok, fazla zahmet veriyorum umarım kusura bakmazsınız.
Saygılarımla.
Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu hocam.
Kingston iyi bir markadır SSD için sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum.
Monitör için pivot özelliği olması, İps panel olması ve en az 144 hz yenileme hızı ve 1 ms tepkime süresinde olan bir monitör uygun da fiyatlıysa kaçırma. Bütçenle bunların hepsini sağlayamazsan bazı şeylerden ödün ver mesela ilk pivot özelliğinden verirsin. sonra TN panel olsa da olur dersin vs. İnternetten araştırıp sitemini öyle oluşturman daha güzel olur vatanda sormaktansa bence. Çünkü Vatan sana elinde olanlara ya da elinde bitirmek istedği mallara göre tavsiye verir onlara o kadar güvenemezsin. En iyisi sen bu ve buna benzer forumlarda yazanlara göre alternatifli listeni oluştur. Sonra da vatanın sitesinde hangi ürünün hangi mağazada stokta olduğu gözükür. Ona da bakarak öyle gidersin. Anakart konusunda öyle overclock gibi şeylerele uğraşmayacaksan orta halli 2 Ram slotu 1 m2 slotu olan orta seviye anakartların hepsi işini görür. Buraya yazarsan uyumluluklarına yardımcı olurlar forumda.

Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu hocam.
Kingston iyi bir markadır SSD için sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum.
Monitör için pivot özelliği olması, IPS panel olması ve en az 144 Hz yenileme hızı ve 1 ms tepkime süresinde olan bir monitör uygun da fiyatlıysa kaçırma. Bütçenle bunların hepsini sağlayamazsan bazı şeylerden ödün ver mesela ilk pivot özelliğinden verirsin. Sonra TN panel olsa da olur dersin vs. İnternetten araştırıp sitemini öyle oluşturman daha güzel olur Vatan da sormaktansa bence. Çünkü Vatan sana elinde olanlara ya da elinde bitirmek istedği mallara göre tavsiye verir onlara o kadar güvenemezsin. En iyisi sen bu ve buna benzer forumlarda yazanlara göre alternatifli listeni oluştur. Sonra da Vatan'ın sitesinde hangi ürünün hangi mağazada stokta olduğu gözükür. Ona da bakarak öyle gidersin. Anakart konusunda öyle overclock gibi şeylerele uğraşmayacaksan orta halli 2 RAM slotu 1 M.2 slotu olan orta seviye anakartların hepsi işini görür. Buraya yazarsan uyumluluklarına yardımcı olurlar forumda.

Çok sağ olun teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı