GTX 1650 sistem yükseltilmeli mi yeni sistem mi alınmalı?

resad2k

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun! Bu sitede ilk kez konu açıyorum. Benim bilgisayar almak gibi bir planım vardı önümüzdeki 4 ay içinde, ama maalesef bazı sıkıntılardan dolayı işe giremiyorum. Elimde 800 manat (16.600 TL) gibi bir para var (ekran kartım GTX 1650, CPU - i3 9100F).

Bilgisayarda oynadığım oyunlar sadece Valorant ve CS2. Son zamanlarda CS2 oynuyorum çünkü Valorant’ta hem aldığım FPS çok düşük hem de oyunu gecikmeli hissediyorum; sanki mouse’a ateş edince gecikmeli gidiyor gibi. CS2’de ise bu durum biraz daha az.

Sizce yeni bilgisayar mı toplamalıyım yoksa yeni bir işlemci mi almalıyım? Kafamda Ryzen 7 7800X, 5800X veya 5700X bu üçünden birini almak var. CPU’yla birlikte anakartımı değiştireceğim ve 32 GB DDR5 6000 MHz’lik RAM alacağım. Oynadığım oyunlar CPU odaklı olduğu için sizce böyle bir şey yapılır mı? Ekran kartının kötü olmasından dolayı yukarıda bahsettiğim input lag durumu olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zaten anakart RAM işlemci ve ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorsunuz. 1650 ve 9100F'li bir sistem olduğundan dolayı tahmini 4 5 yıllık bir sistem. İkinci elden kasayı satıp yeni bir sistem almak daha mantıklı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı