GTX 1650 sistemde 600W Frisby PSU değiştirilmeli mi?

Arkadaşlar iptal ettim.Başka önerileriniz varsa bekliyorum.

Sorunlu dediler iptal ettim.

Sorunlu değil sonuçta bronz sertifikalı bir Corsair. @Sir Benjamin attığı güç kaynağı güzeldir Gold ve daha kaliteli donanımlar bulunuyor içinde ancak Corsair'e kıyasla modüler değil. Bunların daha üstleri de 700 TL'den başlıyor. Sen en temizi @Sir Benjamin attığı modeli al Gold sertifika iyidir, ömürlük kullanılır.

Ne demek niye sorun olsun. Buna ben veya siz karar vermiyorsunuz. Sorunlu ürün ise sorunlu ürünüdür yani.

"Corsair CX serisini önermem. Yük altında ses ve cızırtı problemi var. EVGA 650 GQ modelini öneririm." alıntıdır. Neden sorunlu ürün aldıralım arkadaşa? Bütçeside yeterliydi.

Ne demek CX serisi sorunlu bu seri kaç senedir üretiliyor ve kaç modeli var biliyor musun? O dediklerinin yarısı 2013-2015 döneminden kalma, sonraki üretim tarihlerinde münferit hatalar çıkması oldukça normal. Bu her üründe yaşanan bir durum. Şimdi kusura bakmayın da 3-5 tane kullanıcının "sorun yaşadım" demesi bir ürünü sorunlu yapmaz. Elinizde güvenilir kaynaklarda yapılmış karşılaştırmalı testler, bilinen sorunların kaydı ve Corsair tarafından yapılmış bir açıklama varsa paylaşın.

Şu anda istediğim her ürünü basit bir Google araması ve 3-5 kullanıcının şikayet konusu ile sorunlu ilan edebilirim. Bunun bir geçerliliği yok.

Tek 3-5 kullanıcı değil sorunda orada onu anlatmaya çalışıyorum. Mesela CV serisi çok kötü bir seri genel anlamda. CX serisi biraz daha kaliteli olsa da yine sorunlu. Fakat son karar satın alacak kişiye kalmış bence benim ve @Sir Benjamin önerdiği bu ürün alınsa hem daha ileriye dönük olur hem kalite açısından daha iyi.

Edit: Sorunlu yanlış söyledim sorun çıkarabilen bir model cızırtı ses gibi sorunlar.

Corsair güç kaynaklarının bazı modellerinde üretim tarihine göre sık yaşanan sorunlar vardı. Bunu 5-6 sene önce Corsair yetkilileri subReddit'lerinde de söylemişti ama sonradan düzeltildi. Hatta o zamanlar sorun yaşayanlar veya ürünü bozulanlar Corsair'e mail attığında üst modelini ücretsiz gönderiyordu. Son yıllarda bununla ilgili herhangi bir sorun duymadım. Şahsen hem gold hem de modüler bir güç kaynağı kullanıyorum. İkisi arasında tercih yapmak zorunda kalsaydım RGB olmasa Corsair'i alırdım çünkü kablo karmaşası en sevmediğim kısım oluyor.

Arkadaşlar Corsair CX550F RGB aldım ve tamamen sorunsuz kullanıyorum.Yorumlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…