Çözüldü GTX 1650 sistemde BioShock Infinite akıcı değil

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
RAM
8 GB
Ekran kartı
Nvidia Geforce GTX 1650
İşlemci
İ5 9300h
Merhaba,
Epic Games üzerinden BioShock infinite Complete Edition'ı indirmiştim. Türkçe yamasını kurup çalıştırdıktan sonra ayarları yaparken oyunun sisteme önerisi olarak grafik ayarlarını en düşüğe çektiğini gördüm. Kendi elimle yükseğe çekmek istediğim zaman menüde aşırı bir yavaşlık olduğunu fark ettim. Ardından grafik ayarlarını tek tek kontrol ettiğimde en düşük harici tüm kademelerde bu yavaşlık devam ediyordu. Gelişmiş grafiklerden elimle tek tek tüm ayarları orta seviyeye çektiğim zaman bu sorunun devam ettiğini gördüm. Oyuna başladığımda ise en düşük ayarlarda açık mekanlarda bu sorun devam ederken kapalı mekanlarda biraz daha akıcı olmakla birlikte bundan önce oynadığım BioShock Remastered ve bishock 2 Remastered oyunlarında çok daha akıcı bir oyun oynamıştım. Yamayı kaldırıp tekrar denediğimde aynı problemin devam ettiğini gördüm. Problem şu ki 2K Launcher ve Epic Games'in oyun sayfasında oyunun önerilen teknik yeterlilik sayfasında istenen özelliklerden çok dah iyi bir sistemim var. i5 9300H, 8 GB RAM, NVIDIA GTX 1650 içeren bir Monster marka notebook kullanıyorum. Sonuçlar pek normal gelmedi bana. Bu oyunlardan daha önce Control'ü orta-yüksek ayarlarda akıcı bir biçimde oynayıp bitirmiştim. Şunu da ekleyeyim: Tüm sistemim güncel ve Windows 11 kurulu sistemimde.

Son düzenleme:
Çözüm
Yama ile alakalı değil zaten kaldırıp denemişsiniz Windows 11 ile alakalı olabilir gibi geliyor bana.
Windows 11 yüklediğimden beri 10 adet hikaye tabanlı oyun oynadım fakat hiçbirinde bu problemle karşılaşmadım. Sorunun da benim için başka bir sebepten kaynaklandığı kesinleşti. Yorumunuz için teşekkür ederim.
NVIDIA ile açıldığından emin misin, Windows'un grafik ayarlarından NVIDIA'ya ekle

Wndows 11 ile pek alakası yok hocam.
Öneriniz için teşekkür ederim. Sorunumu çözebildim. Aynı sorunu yaşayanlar için neler yaptığımı anlatmak istiyorum: Bahsettiğiniz Windows ayarlarındaki Grafik ayarlarına girdim. (Ekran kısmında alt başlık olarak "İlgili Ayarlar" başlığında 2.seçenekte yer alıyor.) Seçenekler kısmında Bioshock İnfinite seçeneğini göremeyince ekleme kısmından (Uygulamalar için özel seçenekler) göz at seçeneğiyle birlikte uzun aramalar sonucu oyunun kurulu olduğu dosyadan .exe uzantısı olarak Binaries/Win32/ShippingPC-XGame.exe dosyasını eklediğimde seçenekler kısmında isim olarak direkt Bioshock İnfinite adıyla gözüktü zaten. Onun ardından kendim yapılandırarak (Üstüne bir sol tık ardından "Seçenekler") GTX 1650 kartını seçince sorunum tamamen çözüldü. En üst grafik ayarlarında da sorun gözükmüyor.
Yama ile alakalı değil zaten kaldırıp denemişsiniz Windows 11 ile alakalı olabilir gibi geliyor bana.

NVIDIA ile açıldığından emin misin, Windows'un grafik ayarlarından NVIDIA'ya ekle

Bazı oyunlarda Windows 11 yüzünden sıkıntı çekilebiliyor Windows 11'de 60 FPS aldığım oyun Windows 10'da 300 FPS'ye çıktı ve artık bu faktörüde katıyorum.

İlk çıktığından beri kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım aksine daha iyi oldu.

Bazı oyunlarda Windows 11 yüzünden sıkıntı çekilebiliyor Windows 11'de 60 FPS aldığım oyun Windows 10'da 300 FPS'ye çıktı ve artık bu faktörüde katıyorum.

V-Sync açıktır büyük ihtimal.

Windows 11 yüklediğimden beri 10 adet hikaye tabanlı oyun oynadım fakat hiçbirinde bu problemle karşılaşmadım. Sorunun da benim için başka bir sebepten kaynaklandığı kesinleşti. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Öneriniz için teşekkür ederim. Sorunumu çözebildim. Aynı sorunu yaşayanlar için neler yaptığımı anlatmak istiyorum: Bahsettiğiniz Windows ayarlarındaki Grafik ayarlarına girdim. (Ekran kısmında alt başlık olarak "İlgili Ayarlar" başlığında 2.seçenekte yer alıyor.) Seçenekler kısmında Bioshock İnfinite seçeneğini göremeyince ekleme kısmından (Uygulamalar için özel seçenekler) göz at seçeneğiyle birlikte uzun aramalar sonucu oyunun kurulu olduğu dosyadan .exe uzantısı olarak Binaries/Win32/ShippingPC-XGame.exe dosyasını eklediğimde seçenekler kısmında isim olarak direkt Bioshock İnfinite adıyla gözüktü zaten. Onun ardından kendim yapılandırarak (Üstüne bir sol tık ardından "Seçenekler") GTX 1650 kartını seçince sorunum tamamen çözüldü. En üst grafik ayarlarında da sorun gözükmüyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…