GTX 1650 sistemde FPS düşmesi

destryoetr

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8 gb 3200mhz
Ekran kartı
gtx 1650
İşlemci
r5 5600g
Arkadaşlar LoL de oynarken sürekli TF esnasında FPS dropu yiyorum anlık 70 80 FPS'lere kadar düşüyor normalde koridor olsun orman dönerken olsun 144 sabit alıyorum en yüksek 1080p ayarlarda ancak dediğim gibi TF'ye girince gözle görülür bir şekilde hissediliyor FPS düşüşü sorunu nasıl çözerim ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz?

Arkadaşlar LoL de oynarken sürekli TF esnasında FPS dropu yiyorum anlık 70 80 FPS'lere kadar düşüyor normalde koridor olsun orman dönerken olsun 144 sabit alıyorum en yüksek 1080p ayarlarda ancak dediğim gibi TF'ye girince gözle görülür bir şekilde hissediliyor FPS düşüşü sorunu nasıl çözerim ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz?
Eğer driverlarınız güncelse, bilgisayarınızda virüs olmadığından eminseniz çok büyük ihtimalle RAM'den kaynaklı. 8 GB tek kanal RAM maalesef AMD işlemcilerde böyle sıkıntılara yol açabiliyor. Aynı RAM'den bir tane daha takara 8x2 ile bu sıkıntıları asla yaşamaz, aksine Valorant ve LoL gibi oyunlarda FPS artışı gözlemlersiniz. İstiyorsanız youtubedan işlemciniz tek kanal ve çift kanal performans videolarını izleyerek anlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı