GTX 1650 sistemde vampire survivors oynarken donmalar yaşanıyor

İşletim sistemi
Windows 11

sancarbaskah_2

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8 gb
Ekran kartı
geforce gtx 1650
  • Ekran kartı: GTX 1650.
  • İşlemci: AMD ryezen 5500h.
  • RAM: 8 GB.

Normal şartlar altında kaldırdığı birçok oyunu açtığında donuyor. Battlefield oynatıp vampire survivors oynatmıyor. Battlefield da kenarsız pencere modunda düzgün oynanıyor tam ekranda kasıyor. CS, Mafia, Crysis gibi oyunları oynatmıyor (bir tek Mafia 1 Definitive Edition pencere modunda oynattı). PC 3 yıllık ve 3 yıl önce oynadığım Total War saga TROY oyununu şimdi oynatmıyor. Bunun depolama dolmasıyla mı alakası var? Yoksa laptop olmasından mütevellit ekran kartı mı sıkıntı yaşatıyor? Lenovo markasıyla mı alakalı anlamış değilim.

Belki bir sistem hatası olmuş olabilir format atabilirsin.Belkide termal macunu kurumuştur.Bende gtx 1650 ama masaüstü sürümü dediğiniz oyunları çok yüksek fps olmasa da oynatabiliyor,belki laptop soğutucu da alabilirsiniz ama termal macun kadar etkili olmaz.

Isıdan olabilir diyeceğim ama kenarsız pencerelide oynayıp tam ekranda oynatmaması değişik geldi bana oyunun EXE dosyasına sağ tıklayıp tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın bakımlarınızı falan da yaptırın yüksek performans modunda kullanın benim laptopta seninkiyle benzer özellikde. Kurabildiğin oyunlara FSR 3 fg modu kurmayı dene onun sayesinde çoğu oyunu yüksek ayarlarda 60 FPS üstü bitirdim mesela şu an RDR 2 oynuyorum ultrada 60 70 FPS ile oynuyorum sana da öneririm.

Belki bir sistem hatası olmuş olabilir format atabilirsin. Belkide termal macunu kurumuştur. Bende GTX 1650 ama masaüstü sürümü dediğiniz oyunları çok yüksek FPS olmasa da oynatabiliyor, belki laptop soğutucu da alabilirsiniz ama termal macun kadar etkili olmaz.

Muhtemelen macun bitmiştir gibi geldi bana da ama ben PC ile bu yaz anca haşır neşir olabildim sınavdan ötürü ve ilk defa da böyle bir işleme girişeceğim için nereye götürüp de yapmam lazım bilemedim. Markanın teknik servis iletişimini de aradım ama tek söylediği şey ekran kartı değişmesi gerektir oldu. Ben de saçma buldum

Isıdan olabilir diyeceğim ama kenarsız pencerelide oynayıp tam ekranda oynatmaması değişik geldi bana oyunun EXE dosyasına sağ tıklayıp tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın bakımlarınızı falan da yaptırın yüksek performans modunda kullanın benim laptopta seninkiyle benzer özellikde. Kurabildiğin oyunlara FSR 3 fg modu kurmayı dene onun sayesinde çoğu oyunu yüksek ayarlarda 60 FPS üstü bitirdim mesela şu an RDR 2 oynuyorum ultrada 60 70 FPS ile oynuyorum sana da öneririm.
Loseless scaling kullanarak da aynı şeyi yapabilirsin ama 2x modu ve fsr dan başka bişey kullanma.

Isınmada bir problem yok gayet sağlıklı çalışıyor. Bana da tam ekranda oynatmaması garip geldi ve bayağı can sıkıcı. O zaman bir bakım yaptırmak ve dediğin ayarlamaları bir denemek lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı