GTX 1650 sisteme Windows 11 kurulmalı mı?

Yer
İstanbul, Gaziosmanpaşa
Normalde ben Windows 10 yükleyeceğim. Daha stabil olduğu için. Ama sizlere de bir sorayım dedim. Sistemim şu şekilde;

Ryzen 5 5600H.
GTX 1650.
8 GB RAM.
512 GB SSD.

Bu sisteme hız ve oyun performansı olarak hangi işletim sistemi kurmalıyım?

Şu anda en stabil olanı Windows 10. Windows 11 biraz şans işi. Performansınız iyi de olabilir kötü de.

11 kurabilirsiniz daha güncel bazı oyunlarda daha iyi performans veriyor tabii yeni olduğu için bazı hatalar olabiliyor.

Windows 11 kurmanı öneririm. Kendin deneyip görebilirsin. Bence TPM 2.0 ve Secure Boot, işlemci destekliyorsa geç.

Beğenmez isem işletim sistemi değiştiremem. SSD sağlığını düşürmek istemiyorum. Windows 10'a göre daha performanslı olur mu?

Evet, daha performanslı bile olabilir. Neredeyse aynı kaynak kullanımı var. Deneyip kendin görebilirsin, sistemine uygun olanı seçersin. Windows 10'a geri dönmen SSD sağlığını neden etkilesin? Yazdığı veri, repack oyunlardan bile daha az. Çok veri yazmıyor yani, aşırı normal bir şey bu. SSD sağlığından bir format atmayı dert ediyorsan SSD'yi çıkartıp bilgisayarı öyle kullanmanı tavsiye ederim.

Eski bilgisayarım da toplam 3 4 kere format atarak HDD sağlığını %6 bırakmıştım.

Eski bilgisayarım toplam 3 4 kere format atarak HDD sağlığını %6 bırakmıştım.

SSD için aynı şey geçerli değil. İstersen 100 kere format at. 1 tane format, 20 GB veri yazıyor desek bu önemli bir şey değil. Format attığından daha fazla veri yazıyor günlük kullanım. Sağlık gösteren çoğu uygulama doğru sağlığı tam olarak gösteremez zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…