GTX 1650 sisteme yükseltme önerisi

Onurbook11

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. 3 sene önce aldıgım 1650 ekran kartlı ve AMD Ryzen 5 4500 işlemcili 16 GB 1TB SSD bilgisayarımdan son zamanlardaki performans düşüklüğünden dolayı hiç memnun değilim. Bilgisayarın ekran kartı bundan 6 ay kadar önce arızalandı ve garanti kapsamından yararlanmama rağmen ASUS sıfırını vermedi. Tamir edilebildiğini ve tamir sonrası da 6 ay garanti verildiğini aktardı. Israrla sıfır ürün istememe rağmen böyle bir şey yaşadım. O dönemden beridir ekran kartım ve sanıyorum ki işlemcim de çok kaliteli değil ki bilgisayarımdan istedigim verimi alamıyorum. Ben kişisel hobim gereği yayın açan ve YouTube'a içerik de üretmeye çalışan birisiyim. Ancak sanki bilgisayarım önceden OBS açıkken yaşadıgı nadir FPS dropları görece yavaşlamayı artık normal halinde de yaşıyor. Son 15 gündür kafamda maddi durumum da yetebiliyorken direkt ekran kartını yenileyip sorunu çözmek vardı ve 4050 almayı istiyordum ancak biraz araştırmam sonucu ekran kartıyla bu güncel işlemcimin uyuşmayacağını ve Ryzen 5 4500'ün zaten cok da iyi bir işlemci olmadıgını öğrendim. Sizce ne yapmalıyım? 4050 ekran kartı geliştirmesi bana istediğimi verir mi? İşlemciyle birlikte bir geliştirme yaparak 3050 ekran kartı+ Ryzen 5 5600 güncellemesi mi yapayım, veya bu geliştirmeyi yaparsam çift monitör yayın video işine bilgisayar yeterli olur mu? Bilgili arkadaşlardan önerileri bekliyorum...

Hocam öncelikle RTX 4050 ekran kartı laptoplarda tek olan bir GPU. Masaüstü GPU olarak üretilmedi yani 4050 isteseniz de satın alamazsınız. İşlemci konusunda ise 4500 fiyatına göre bayağı kötü bir işlemcidir zaten. Bütçenizi ve anakartınızı bilmiyorum fakat size bir Ryzen 5 5600 + RTX 4060 / RTX 4060 Ti kombosu öneriyorum. PSU ve anakart modelinizi söyleyip bir bütçe belirlerseniz daha mantıklı öneriler yapabiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı