GTX 1650 sisteme yükseltme önerisi

ultimaspiker

Decapat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, yaklasik 4 sene once bir hazir sistem satin aldim. Ancak guncel oyunlarda FPS'im cok yetersiz kalıyor, ilk aldigim zaman da cok ust duzey bir sistem değildi.

Palit GTX 1650 4 VRAM.
Ryzen 3 3100.
BIOSTAR B450M-H 3200MHz 6.3 v
16 GB 2x8 HyperX RAM.
500 GB M.2 500 GB SATA SSD.
600W 80 Plus Cougar PSU.

AM5'e gecmek su raddede butcemi asiyor, o yuzden elimdeki AM4 sistem uzerinden gelistirmek istiyorum. Palit markasindan memnun kaldigim icin artı olarak rakiplerine gore daha ucuz kaldigi icin Infinity 5060 Ti 16 modelini almayi dusunuyorum. Islemci olarak da Ryzen 7 5700X tercih edecektim ancak kafamda bazi soru isaretleri olustu.

Sanirsam BIOS surumum eski, bunu guncelledigim zaman 5000 serisi islemcileri taniyormus.

600W PSU 5060 Ti 16 GB ve bu sistem icin yeterli olur mu?

İslemci ile ekran karti darbogaz olusturur mu ve sistemde olagan disi bir durum haricinde teknik bir sorun sıkıntı goruyor musunuz?

Paylasirsaniz ve yardimci olursaniz sevinirim.

Net bir bütçem yok, ekran karti 22K, eski ekran karti ve islemciyi satip Ryzen7 almayi eksik kalirsa tamlamayi dusunuyordum. Daha ekonomik bir cozum gibi geldi.

Onun bana masrafı ne kadar olur tahmini.

40 50 arası fiyata gelir 30 35 civarına zorlarsan bulursun.

Net bir bütçem yok, ekran karti 22K, eski ekran karti ve islemciyi satip ryzen7 almayi eksik kalirsa tamlamayi dusunuyordum. Daha ekonomik bir cozum gibi geldi

onun bana masrafı ne kadar olur tahmini
Bence ramleriniz iyi. Ryzen 5 5600 ve rtx 4060 uzunca bir süre götürür hem çok masraf yapmazsınız.

Bence ramleriniz iyi. Ryzen 5 5600 ve rtx 4060 uzunca bir süre götürür hem çok masraf yapmazsınız.
tavsiye icin tesekkur ederim, diger sorularim ile ilgili (ekran karti,psu,darbogaz) bir dusuncen var mi varsa duymayi isterim.

tavsiye icin tesekkur ederim, diger sorularim ile ilgili (ekran karti,psu,darbogaz) bir dusuncen var mi varsa duymayi isterim.
Uzun süre kullancaksanız ryzen 7 alınabilir ama fazla pahalı. Am5 geçmek daha mantıklı. O yüzden uygun yollu eyzen 5 5600 güzel olur sisteme. Psu yeterli olur merak etmeyin. Bence bir parçanın en pahalısını değilde hepsini iyileştirmek daha mantıklı. Ryzen 5 5600 32 ram rtx 4060 gibi.

Tamamdır teşekkür ederim yardımınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…