GTX 1650 Super alınır mı?

İşlemciye o kadar para yatırmak yerine Ryzen 3 3100+ indirimde RX 5600XT alırsan iki katı kadar performans alırsın. Unutma oyun için her zaman en önemli parça ekran kartıdır.

R5 3600 ortalama fiyat 1400 1700 arası benim için o kadar para vermek sıkıntı olmaz ama sizin dediklerinize göre R5 3600 gereksiz oluyor ileride ekran kartımı değiştirebilirim ama şu an biraz para arttırıp GTX 1660 alabilirim.

Arkadaşlar sistem topluyorum işlemciyi R5 3600(alacağım) tarafında kullandım 1500 TL gibi bir fiyata aldım çünkü AMD Intel işlemci konusunda ezip geçiyor anakartı ise Gigabyte B450M S2H Corsair Vengeance 2x8 olarak aldım daha güç kaynağı kasa SSD almadım güç kaynağım 300W 12V kanalından 250W güç verdiği için yetmeyecektir. Ekran kartına gelirsek ASUS RX 580 Dual alacaktım ama sorunlu olduğu için GTX 1650 Super alacağım ama 4 GB VRAM az geliyor günümüzdeki oyunlara hâlâ yetebilmekte.
Oynayacağım oyunlar:
Fortnite.
GTA Online(offline sıktı artık)
BF 1 (Online)
Star Wars Battlefront 1.
Wolfenstein youngblood.
R6 Siege.
CoD war zone.
Bunlara yeter mi yoksa bildiğimden şaşmayıp 580 mi alayım?
INNO3D GTX 1650 Super.
Not: GTX 1660 alacak kadar param yok o yüzden 1660 önermeyin lütfen.
O kartın tek ama tek kötü yanı 4gb olnası onun dışında gözüm kapalı alabileceğim bir kart

@Sercan Turunç haklısın ama hafızasının yetmeyecek oyunlarda illaki vardır.
VRAM avantajı olan RX serisine çok alasım gelmiyor ama RX 5600 XT alinabilir bir kart ama ort. Fiyat 2300 2600 arası onun NVIDIA'nın o fiyata alınabilecek daha iyi kartları var.
Arkadaşlar peki 5500 alınır mı yoksa Vega ya da 64 mü bunların NVIDIA tarafında RTX oluyor herhalde.

Son düzenleme:
@Sercan Turunç haklısın ama hafızasının yetmeyecek oyunlarda illaki vardır.
VRAM avantajı olan RX serisine çok alasım gelmiyor ama RX 5600 XT alinabilir bir kart ama ort. Fiyat 2300 2600 arası onun NVIDIA'nın o fiyata alınabilecek daha iyi kartları var.
Arkadaşlar peki 5500 alınır mı yoksa Vega ya da 64 mü bunların NVIDIA tarafında RTX oluyor herhalde.
Yani oyunları ultra da ya da 4k da oynamayacaksan sana her türlü yeter. Mesela 1050 ti 4 gb kullanıyorum performansı dşında hiçbir sorunum yok. Witcherı yüksek ayarlarda 60 fps oynuyorum mesela. Ama far cry 5 i ennn lowda 40 60 fps arası oynuyorum. Demek istediğim oyunlarda ultrada oynama takıntın yoksa 4 gb sana yeter de artar.

AMD'nin ekran kartları sizce nasıl alınır mı yoksa tam bir fiyasko mu?
Eskiden olsa fikrimi söylemezdim çünkü herkes AMD fanboyu idi neredeyse. Benim dandik ve sorunlu ekran kartı modelini kullandığımı söyleyip ben AMD ekran kartlarına laf söyleyemezmişim. Bunu söyleyen de burada zaten neyse. :) Bu soru kişiden kişiye göre değişir. Hiç sorun yaşamayan birisine göre bu marka süper kalitelidir. Benim gibi sorun yaşayan insanlarda sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali bir daha alır mı bilemiyorum. Açıkçası ben bir daha AMD ekran kartı tercih etmeyeceğim. Oyun oynamak için sistem alıyorsun. Sorunlar ile boğuşuyorsun. Bakıyorsun bu sorunlar sana özel değilde kronik problemler. Ve net bir çözümü yok.

Benim Ultra takıntım yok grafik ayarlarından açacağım 2 ayar olur onlar ise kaplamalar ve gölgeler eğer AC Odyssey olduğu çevre detayları karakter detayları varsa onları da açarım dediğim gibi diğer tüm ayarlar kapanıyor ise kapatırım kapanmıyor ise en düşüğe alırım.
Sonucta FPS illaki artacaktır. Oynayacağım oyunları zaten ilk yazımda belirttim hepsine yeten bir kart 60 FPS üstünde alıyor oda bana yeter Intel HD 4400 ile oyun oynamaktan bıktım kendi ekran kartım GTX 1070 kart çalışıyor fakat fanlar dönmüyor ikinci el sorunlu olarak arkadaşıma sattım.
↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑
R5 3600 için Gigabyte B450M S2H uygunmu.

Son düzenleme:
Benim Ultra takıntım yok grafik ayarlarından açacağım 2 ayar olur onlar ise kaplamalar ve gölgeler eğer AC Odyssey olduğu çevre detayları karakter detayları varsa onları da açarım dediğim gibi diğer tüm ayarlar kapanıyor ise kapatırım kapanmıyor ise en düşüğe alırım.
Sonucta FPS illaki artacaktır. Oynayacağım oyunları zaten ilk yazımda belirttim hepsine yeten bir kart 60 FPS üstünde alıyor oda bana yeter Intel HD 4400 ile oyun oynamaktan bıktım kendi ekran kartım GTX 1070 kart çalışıyor fakat fanlar dönmüyor ikinci el sorunlu olarak arkadaşıma sattım.
↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑
R5 3600 için Gigabyte B450M S2H uygunmu.

Evet Ryzen 3000 serisi ile uyumlu olarak geliyor herhangi bir BIOS güncellemesi yapmana gerek yok çünkü aynı anakartı bende kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı