GTX 1650 Super FPS düşmesi

İskender kebap

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim. Oyunlarda GPU kullanımım %95-%98 arasında gezerken direkt %75-%84 gibi değerleri görüyor. Bu yüzden FPS dropları oluyor. Zaten çoğunlukla LoL oynuyorum bu yüzden bu sorun olsa dahi görmüyorum. Ama GTA 5 ve Watch Dogs 2 gibi oyunlarda bu sorunu yaşıyorum. MSI Afterburner üzerinden baktığımda sıcaklık kullanımım çok nadir 78 dereceyi zor görüyor. Ayrıca yüzde bir ve binde bir FPS değerleri 03 FPS gibi düşük FPS değerlerini gösteriyor. Driver'ım en son sürüm ve güncellemeleri GeForce Experience programından yapıyorum. Böyle bir sorun önceden yoktu ne yapmama gerektiğini bilmiyorum. Şahsen ben HDD'de bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü çoğunlukla %100 kullanımda oluyor.

Sistemim:
Ryzen 5 2600.
Gigabyte GTX 1650 Super.
8 GB 3000MHz CL 15 RAM.
WD 7200RPM 1 TB HDD (wdc WD10EZEX-75WN4A1)

Büyük ihtimal HDD kaynaklı. Okuma yazma hızı olarak HDD'ler SSD'lere göre düşük kaldığı için takılmalar yaşıyorsunuz size tavsiyem en yakın zamanda bir SSD almanız ve HDD ikinci disk depolama olarak kullanmanızdır.

Sorun HDD kaynaklı olabilir ama HDD'nin SSD'ye göre yavaş olduğundan dolayı bir FPS düşüşü olduğunu düşünmüyorum. Kendimde bütün oyunlarımı HDD'den oynuyorum. Şu an piyasadaki oyunların sağlıklı bir HDD'de problem yaratmadığını düşünüyorum.

Ben aynı sorunu yaşadım. Oyunu SSD kurdum ve gerçekden FPS düşmesi ortadan kalkdı. Kesinlikle özellikle yeni nesil oyunları HDD oynayınca FPS düşmesi yaşanıyor heleki LoL gibi GTA 5 gibi güncel oyunlarda.

Driverın başında WHQL yazıyor mu?
Aygıt yöneticinden baktım yazmıyor ya da yanlış yere baktım.

Ama bu sorun önceden yoktu yani 10 gün önce fark ettim bu sorunu ve sistemi yaklaşık 45 gün önce aldım ve yaklaşık 20 gün önce de format attım. Bu sorun HDD yüzünden olsaydı sistem bana geldiğinden beri bu sorunu yaşıyor olurdum değil mi?

Başında WHQL yazan bir driver indir. Örneğin: WHQL 12.81

Şimdi fark ettim Aorus Engine programını yükledikten sonra bu sorunu görmeye başladım. Ama uygulamada hiçbir şeyi kurcalamadım. Programı sevmediğim için sildim.
Ekleme:
Sorunu sanırsam çözdüm. GeForce Experience üzerinden güncelleme kontrolü yaptığımda yeni bir sürümün olmadığı yazıyordu. NVIDIA'nın kendi sitesinden baktım yeni bir sürüm çıkmış onu indirip oyunu oynadım. Hiç takılma yaşamadım sadece yazılımsal bir sorunmuş yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@WhiteFountain

Ani FPS düşmeleri neden olur?

işlemci ekran kartı sıcaklığından.

Güncel olmayan Driver'dan.

İşlemci darboğazından.

RAM darboğazından.

HDD kurulu olan oyundan ( heleki yeni nesil oyunlar )

Siz yaşamadıysanız ya oynadığınız oyun güncel ve yeni nesil oyun değil ya da HDD oyun haritasini ve oyun texturlerini yükleyecek kadar yüksek okuma yazma hızına sahip. Bencede sizin kendi harddiskinizle başkalarının harddisklerini bir tutmanız yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…